Nebojša Vukanović targetirao novinarku Milanku Kovačević, označio je kao stranu plaćenicu

Nebojša Vukanović targetirao novinarku Milanku Kovačević, označio je kao stranu plaćenicu

Žao mi je što je to bio povod da se toliko etiketa stavi na moj novinarski rad. Posebno je opasna etiketa stranog plaćenika, rekla je za BUKU Milanka Kovačević.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović napisao je tekst „Milanka Puritanka“ targetirajući novinarku iz Gaka Milanku Kovačević kao stranu plaćenicu. Milanka dugi niz godina radi kao novinarka na temama koje razotkrivaju korupciju u hercegovačkom društvu. Zbog svog posla na meti je moćnika, a sada je napadnuta i od strane narodnog poslanika zbog odluke dijela novinarske zajednice da ne smimaju izjave političara nakon napuštanja javne raspravi o kleveti i uvredi koja je juče održana u Trebinju.

Milanka Kovačević obratila se juče u ime dijela novinarske zajednice i još jednom ponovila da je ovaj Nacrt zakona neprihvatljiv za novinarsku zajednicu. Novinari su napustili javnu raspravu jer smatraju da se radi o farsi, s obzirom da već postoje najave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će zakon biti usvojen u predloženom obliku. Novinari su odlučili da neće prenositi izjave političara, kako onih iz vlasti, tako i onih u opoziciji što je naljutilo Vukanovića koji je rekao da se zakon mijenja prije svega zbog njega i da je on na udaru.

„Naše društvo je puno lažnih mediokriteta, čistunaca i puritanaca, umišljenih veličina koje glume da su iznad ostalih. Jedna od takvih je gatačko oštro pero na dolare i baterije Milanka Puritanka Kovačević, novinarka i urednica portala Direkt“, napisao je između ostalog Vukanović.

Novinarka Milanka Kovačević kaže da joj je žao što se fokus sa javne rasprave prebacio na neki drugi teren „na kojem su se razmahali samo oni sa najnižim porivima“.

„Sve i da su novinari jurili poslanike za izjavu, oni su trebali da odbiju i da se pažnja usmeri na konkretne opasnosti koja predložena rešenja predstavljaju za slobodu govora. Smatram da je naš urednički stav da ne prenosimo izjave političara bio ispravan i u javnom interesu. Žao mi je sto je to bio povod da se toliko etiketa stavi na moj novinarski rad. Posebno je opasna etiketa stranog plaćenika. Mi smo to u najmanju ruku onoliko koliko je hiljade radnika iz Trebinja koji rade u Dubrovniku. Poslanik Vukanović to zna, ali se ne libi da taj narativ o izdajnicima plasira u javnost i time možda ohrabri nekoga da u novinarima vidi krivce za loš zivot ovde. Ne želim da polemišem o kvalitetu mog novinarskog rada, on je otvoren i transparentan, prepuštam javnosti da se sama odredi prema tome“, rekla je za BUKU Milanka Kovačević.

slika

Novinarka Milanka Kovačević za BUKU: Ovde postulati demokratije nisu poljuljani nego smrvljeni

BiH

Maja Isović Dobrijević

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da je nevjerovatno da novinarka Milanka kovačević vidi problem u nama koji se borimo protiv usvajanja zakona.

„Mi tu nsimo došli da kupimo neke političke poene. To je bila konferencija za novina koju je dan ranije zakazao Igor Crnadak, a mi smo se solidarisali i došli. Nismo tražili nikakvu medijsku pažnju niti nam ona treba. Niko ne kritikuje poslanike i vlasti koji nisu došli i koji će glasati za taj zakon, a mene prozivaju da mi je lako plaćati kazne jer ja tobože imam visoku platu. To me jako povrijedilo, jer sam ja do sada platio preskupu cijenu i deset godina života sam ja proćerdao po sudovima i platio sam nenormalnu cijenu borbe sa ovim sistemom“, rekao je Vukanović za BUKU koji ističe da ne odstupa od svojih riječi.

BUKA

CATEGORIES
Share This