Nakon sastanka SDP-a i opozicije iz RS-a: Za sada ništa od dogovora o četvrtom delegatu u Domu naroda

Opozicija iz RS-a koju čine predstavnici SDS-a, PDP-a i Nebojše Vukanovića, održala je danas sastanak sa rukovodstvom SDP-a, a nakon razgovora Milan Miličević (SDS) je kazao kako danas nije postignut dogovor.

Naime, SDP, ispred Pokreta za državu, pozvao je opozicione stranke iz entiteta Republika Srpska na razgovor kako bi pokušali postići dogovor o glasanju na sjednici Narodne skupštine RS-a o delegatima u Klubu Srba u Parlamentu BiH. Nakon završenog sastanka, medijima se obratio Miličević koji je kazao kako je razgovor tekao prijatno i otvoreno, ali da nije postignut dogovor o najvažnijoj temi koja je ujedno i primarni razlog zbog kojeg je sastanak i sazvan.

“Nismo napravili nikakav dogovor, vrlo argumentovano, sa vrlo ozbiljnim namjerama smo vodili razgovor, ali nije postignut nikakav dogovor. Da li će do dogovora doći, znaće se u srijedu, ali nije bilo nikakvog uslovljanja, nikakvih ponuda na stolu, razgovor je tekao bez ucijenjivanja”, saopštio je Miličević.

Dodao je da je, pored diskusije o delegatima u Klubu Srba u Parlamentu BiH, bilo riječi i o tome kako napraviti bolji život u BiH. Dogovorili su se da je važno poboljšati uslove za život, a ne napraviti vlast po svaku cijenu.

Agencije/Foto:Klix

CATEGORIES
Share This