Oglasila se Vlada Srpske: Finansijski smo stabilni

Oglasila se Vlada Srpske: Finansijski smo stabilni

„Republika Srpska je ekonomski i finansijski stabilna, redovno izvršava sve svoje budžetske obaveze i to će nesmetano i bez kašnjenja nastaviti da čini i u narednom periodu“, saopšteno je ovo iz Vlade Republike Srpske.

„Nema mjesta neutemeljenim tvrdnjama da Republici Srpskoj prijeti ekonomski krah i takve maliciozne i neistinite izjave imaju isključivo dnevnopolitički karakter“, dodaje se u saopštenju.

Navikli smo, kako kažu, na ovakva „predviđanja“, ekonomski krah se pompezno najavljuje iz godine u godinu, i naravno da do njega nije došlo, a sve te izjave kreirane su isključivo u svrhu izazivanja uznemirenosti kod građana, što je krajnje neodgovorno.

Sve ovo vrijeme Republika Srpska redovno i nesmetano isplaćuje plate, penzije, doprinose i sva ostala socijalna davanja i ostvaruje veoma dobre rezultate na ekonomskom planu.

„U Republici Srpskoj bilježi se rekordna zaposlenost i u ovom trenutku ima gotovo 290.000 zaposlenih lica.

Prosječna plata veća je nego u Federaciji BiH i trenutno iznosi 1426 KM, sa tendencijom rasta, dok se penzije svih ovih godina redovno usklađuju i povećavaju“, saopšteno je.

Ministarstvo finansija i resorni ministar Zora Vidović u ovim, veoma izazovnim vremenima, čine maksimalan napor i uspijevaju da prevaziđu sve probleme, te obezbijede stabilne javne finansije.

Podsjećamo, danas je Aleksandra Pandurević, članica Predsjedništva SDS izjavila da je pred Republikom Srpskom je veoma neizvjestan i ekonomski težak periodu i postoji opasnost od ekonomskog kraha.

„Mene neće iznenaditi da u naredim mjesecima premijer Radovan Višković i ministarka finansija Zora Vidović podnesu ostavke i da se onda sve svali na njih“, istakla ona.

„Vlada Republike Srpske unijela je nemir i neizvjesnost među građane Republike Srpske zbog sve većih i sve češćih kašnjenja u isplatama plata i raznih naknada iz budžeta i zato više nema ni minimum integriteta i autoriteta“, rekao Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This