Vanbračni sinovi i udovica u borbi za imovinu Tozovca

Vanbračni sinovi i udovica u borbi za imovinu Tozovca

 

Nesuglasice između vanbračnih sinova i udovice Emilije Mime Živković rezultirale su ostavinskom raspravom u kojoj su obje strane tvrdile da im pripada određeni dio, odnosno nasljedstvo u cijelosti.

Kako navode beogradski mediji, pozivajući se na dobro izvor upoznat sa cijelim slučajem, vanbračni sinovi pokušali su vansudskim putem da se nagode sa Emilijom, da bi im ona preko advokata poručila da mjesta za dogovor nema jer je ona sa pokojnim suprugom napravila ugovor o izdržavanju. Sinovi su potom pokrenuli ostavinsku raspravu, pa je sud morao detaljno da utvrdi šta je Tozovac posjedovao, što nije bio lak zadatak.

Ono što je bilo sigurno jeste da su kuća na Voždovcu, dva stana i pozamašna ušteđevina pripadali legendarnom pjevaču, dok se za vrijedne stvari u tim nekretninama nije moglo dokazati da su njegove. Udovica je, kako se navodi, tvrdila da su skupocijene umjetničke slike njene, te one na kraju nisu bile predmet ostavinske rasprave, uprkos tome što su to sinovi navodno zahtijevali.

Ovaj neprijatni postupak trajao je godinu i po dana, a Emilija je insistirala da sve treba da pripadne njoj jer je decenijama jedina bila uz Tozovca. Navodno je jednom i vikala u sudnici na sinove, pitajući ih zašto nisu posjećivali oca. Ali svakoj drami dođe kraj, te je sud na kraju odredio da se imovina podijeli.

Emilija je dobila kuću, jedan stan je pripao sinu Svetozaru, ušteđevina je podijeljena na jednake dijelove. Navodi se da je drugom sinu pripao drugi stan, koji je on ubrzo prodao, ali ta priča nije zvanično potvrđena.

Halo magazin

CATEGORIES
Share This