„Autoprevoz“: Spremni smo na dogovor, ali ne odustajemo od imovine

„Autoprevoz“: Spremni smo na dogovor, ali ne odustajemo od imovine

Pozdravljamo sve što vodi ka dogovoru i rješenju kojim će svi biti zadovoljni, poručuju iz „Autoprevoza“ nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas izjavio da je Grad spreman da razgovara oko parkinga na Staroj autobuskoj stanici i da dio zarade od naplate prepusti ovom preduzeću.

„Mi stalno ponavljamo da smo spremni na kompromis i dogovor, a s druge strane nam umjesto poziva na dogovor stalno stižu pozivi da odustanemo, iako nismo spremni da odustanemo od svoje imovine. Teške riječi su optuživati nas da nešto otimamo, jer mi ništa ne otimamo“, poručuju iz „Autoprevoza“ i ponavljaju da pozdravljaju sve što vodi ka dogovoru.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Staniuvković danas je rekao za CAPITAL da je Grad spreman na pregovore sa “Autoprevozom”, jer žele spasiti što se spasiti može, ali da neće odustati od ovog atraktivnog zemljišta.

On je rekao da je plan da se cijena parkinga poveća i prihod dijeli sa „Autoprevozom“.

“Spremni smo da razgovaramo oko parkinga i da dio zarade od naplate prepustimo njima. Trenutno parkiranje na ovoj lokaciji košta 0,50 KM za jedan sat. Plan je da se taj iznos poveća na 1 KM i da pola profita ide Gradu, a ostatak ’Autoprevozu’“, precizirao je Stanivuković.

Iako je Grad izgubio ovo zemljište i za 13. april je zakazano prinudno izvršenje u korist „Autoprevoza“, Stanivuković tvrdi da neće odustati od ovog atraktivnog zemljišta te da će ako ne postignu dogovor on lično izaći na tu lokaciju kako bi spriječio izvršenje.

CAPITAL: D. M.

CATEGORIES
Share This