Sud: Pritvor do 39 dana za Mladena Milovanovića

Sud: Pritvor do 39 dana za Mladena Milovanovića

– Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Mladenu Milovanoviću, uhapšenom u akciji „Transporter“, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, primanje mita i neovlaštenu trgovinu droge, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH je, po prijedlogu Tužilaštva BiH, odredio prtivor Milovanoviću zbog postojanja sumnje da će uništiti dokaze, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U četvrtak, 2. marta, iz MUP-a je saopšteno da je šest lica uhapšeno na području Banjaluke zbog organizovanog kriminala, u nastavku akcije kodnog naziva „Transporter“, a među njima su i dva policijska službenika koji će biti suspendovani i protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su uhapšeni pod istragom, te da su osumnjičeni da su duže vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet droge na teritoriji BiH i zemalja regiona.

Drogu su nabavljali u Albaniji, Crnoj Gori i Južnoj Americi, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposleni MUP-a Republike Srpske, zloupotrebljavajući službeni položaj, pribavljali su informacije i odavali organizatorima i pripadnicima grupe, te tako sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe.

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Evropola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet droge i druga krivična djela.

Akcija je realizovana koordinisanom saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH na području Banjaluke.

(Srna) Foto: Ilustracija/AA

CATEGORIES
Share This