Ako bude potrebe, zabranićemo rad spornim fakultetima

Ako bude potrebe, zabranićemo rad spornim fakultetima

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir, rekao je da je Ministarstvo na osnovu neformalnih saznanja zatražilo od Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podatke iz istražnih radnji koje su preduzete prema određenim visokoškolskim ustanovama.

„Takođe smo zatražili od Republičkog inspektorata da preduzme određenje radnje prema ovim institucijama koje se pominju kako bismo izvršili provjeru o čemu se tu radi i da preduzmemo sve zakonski potrebne mjere, pa ako je potrebno i oduzimanje dozvole za rad određenih visokoškolskih ustanova“, rekao je Budimir novinarima.

On je dodao i da je Ministarstvo od Agencije za visoko obrazovanje za određenje institucije, gdje je proces reakreditacije u toku, da se taj proces privremeno zaustavi, kako bi mogli nakon okončanja ovog krivičnog postupka i istražnih radnji, da vidimo da li te ustanove ispunjavaju uslove za rad.

„Ja podržavam rad državne Agencije za istrage i zaštitu i svih policijskih agencija kad utvrde određene propuste, tako da što se tiče mene i Ministarstva neće postojati niko povlašćen“; rekao je Budimir.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This