Vladimir Erić, jedan od Kopača u tunelu, uskoro u Crnoj Gori

Vladimir Erić, jedan od Kopača u tunelu, uskoro u Crnoj Gori

Ministarstvo pravde treba da odredi i dogovori tranzitne rute nakon što su švedski pravosudni organi odobrili izručenje Vladimira Erića (33) iz Loznice, kojeg Crna Gora traži, jer se vjeruje da je bio dio kriminalne grupe, koja je ljetos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Za tu proceduru potrebno je oko dvadesetak dana kada se očekuje da bi Erić trebao da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vladimir Erić uhapšen je polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gdje je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Po potjernici NCB Interpola Podgorica traži se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice — Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31).

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa — Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića, pišu Vijesti.

CATEGORIES
Share This