U Crnoj Gori se izdaje hotel za samo 200 evra

U Crnoj Gori se izdaje hotel za samo 200 evra

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) daju u zakup hotel na ekskluzivnoj lokaciji, uz samo jezero Sušica na Durmitoru, za svega 200 evra mjesečno. Iz ovog javnog preduzeća potvrdili su za Portal RTCG da se na javni poziv prijavila jedna firma, koja će biti zakupac hotela narednih pet godina.

Prema saznanjima portala RTCG, objekat će biti izdat u zakup firmi iz Podgorice, čije poslovanje dosad nije bilo interesantno javnosti.

U momentu kada su cijene nekretnina u porastu, te je nemoguće naći u mjesečni zakup i garsonjeru na Žabljaku po toj cijeni, iz NPCG su se odlučili da cijeli hotel daju za 200 evra mjesečno.

Turističko-ugosteljski objekat površine 240 kvadrata ponuđen je na tender za 2.400 evra godišnje. U javnom pozivu, koji je objavljen u septembru, nije bio preciziran uslov da firma koja se prijavljuje na tender ima godine iskustva u hotelijerstvu.

Saglasnost za davanje hotela pod zakup dala je Vlada početkom septembra, a na zahtjev Nacionalnih parkova Crne Gore.

Portal RTCG pitao je JP NPCG koja firma je dobila u zakup hotel “Sušica”, ko je odlučivao o cijeni po kojoj se hotel daje u zakup i zbog čega kao uslov za firme koje se prijavljuju nije bilo više detalja, odnosno uslova o djelatnosti. Odgovori se čekaju.

Agencije

CATEGORIES
Share This