„Sveti Stefan da proradi ili raskidamo ugovor“

„Sveti Stefan da proradi ili raskidamo ugovor“

Ukoliko Hotel Sveti Stefan ove godine ne počne da radi, potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kaže da će predložiti raskid ugovora sa zakupcem.

Podsetimo, zakupac je kompanija „Adriatik Properties“.

„Po ugovoru o zakupu, nešto najlepše što ima ova država je dato ‘Adriatiku’. Taj ugovor je na snazi, po njemu hoteli moraju biti otvoreni, ne postoji opcija da ne budu otvoreni, i mora da se plaća ta veoma simbolična renta“, rekao je Đeljošaj gostujući u Jutarnjem programu TV Vijesti.

Poručio je da se nikome neće dozvoliti da dobije povlašćeni status i da Crnu Goru, kako je rekao, vidi kao mesto gde će moći da radi šta misli, odnosno što je možda nekad radio, a drugačije se postupalo po tome.

„Nikakve dodatne zahteve mimo ugovora o zakupu nećemo ispunjavati, jer nemamo pravo na to, a mislim i da zahtevi nisu realni, ono što smo mogli čuti od zakupca. I sve informacije da predlažemo nešto – ništa nismo predlagali kao država, samo smo saslušali drugu stranu“, rekao je Đeljošaj.

Kazao je da je zakupcu ova sezona šansa da otvore hotel i ispoštuju ugovor.

„Zakupac nema više pokušaja igranja sa državom, sa nečim što je naše najvrednije što imamo i tome ćemo stati na kraj“, naveo je Đeljošaj.

Tanjug

CATEGORIES
Share This