Određen pritvor u trajanju od 30 dana Lazoviću i Katniću

Određen pritvor u trajanju od 30 dana Lazoviću i Katniću

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju od 30 dana Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke

Podsjećamo, Katnić je uhapšen juče u akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zajedno sa bivšim funkcionerom Uprave policije Zoranom Lazovićem. Oni su sinoć saslušani kod specijalnog državnog tužioca gdje im je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Lazović negirao krivicu

Lazović je negirao navode tužilaštva i nije odgovarao na pitanja tužioca. Njemu se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Katnić je odbio da angažuje branioca, pa je advokat po službenoj dužnosti samo dobio rješenje o zadržavanju. On nije prisustvovao saslušanju Katnića. Katniću se na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja, prenose Vijesti.

SDT u sklopu ove istrage navodi i kao sporno odluku o ukidanju zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, saradnicima kavačkog klana.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, kako je advokat Zoran Piperović sinoć odgovorio na pitanje novinara, bi u ovom predmetu trebalo prema navodima tužilaštva da bude jedan od članova kriminalne organizacije.

CATEGORIES
Share This