Nova saznanja: Iz depoa Višeg suda nestala i droga

Nova saznanja: Iz depoa Višeg suda nestala i droga

Iz depoa Višeg suda u Podgorici, osim 19 komada oružja i nekoliko mobilnih telefona, ukradena je i manja količina droge.

To je utvrđeno popisom sudskog magacina u kojem se čuvaju dokazni materijali iz krivičnih predmeta, a koji je počeo 11. septembra zbog sumnje da je obijen.

Nedugo potom, te sumnje su se ispostavile kao opravdane, jer su zaposleni, sasvim slučajno tokom popisivanja uskladištenih dokaza, otkrili otvor od tunela koji je, utvrđeno je sutradan, prokopan iz podruma privatnog stana u susednoj zgradi u Njegoševoj ulici.

“Popis je u toku. To je sve što možemo reći za sada”, kazali su danas Libertasu u Višem sudu u Podgorici, koji je i ranije, u više navrata, odbio da odgovori na pitanja u vezi sa popisom dokaznog materijala u depou. Nisu odgovorili ni da li i iz koliko predmeta nedostaju dokazi.

Ukradena dva pištolja za planiranje ubistva Belivuka i Miljkovića?

U međuvremenu, advokat Damir Lekić rekao je, 12. oktobra, na glavnom pretresu u Višem sudu u Podgorici, da raspolaže informacijom da su ukradena dva pištolja iz spisa predmeta protiv optuženih za planiranje ubistava srpskih kriminalaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sutkinja Nada Rabrenović, koja je predsedavala većem, najavila je tada da će navode advokata Lekića, branioca optuženih Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića i Almira Mujahodžića, proveriti do narednog ročišta, 15. decembra.

Međutim, sutkinja Rabrenović, na pretresu 15. decembra, nije potvrdila da li su ukradena dva pištolja, koji se vode kao dokazi u postupku protiv Lekićevih branjenika.

Ne zna se šta je motiv

Duže od tri meseca od obijanja sudskog depoa ne zna se ni motiv, ni nalogodavac izvršenja tog krivičnog dela.

Krađa dokaznog materijala, bekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici, neki su od mogućih motiva prokopavanja podzemnog tunela, koji se pominju od dana kada je tunel otkriven.

U Švedskoj je uhapšen i Vladimir Erić (32), kojeg crnogorska policija potražuje zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je uhapšen 13. oktobra na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica.

Poternica je raspisana i za Erićevim sugrađanima iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993), kojima se, takođe, na teret stavlja da su prokopali tunel od privatnog stana u Njegoševoj ulici do sudskog depoa.

(Blic) Foto:Vlada CG

CATEGORIES
Share This