Milatović: Odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući

Milatović: Odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući

– Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući, jer tako smatraju građani obje zemlje.

-To je i moja politika. Naši odnosi se, prije svega, baziraju na ekonomskoj važnosti, ali i na tradicionalnim istorijskim vezama – rekao je Milatović.On je istakao da su odnosi koje su zatekli 2020. bili jako loši i čine sve da se to promijeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumijevanje.

Na primjedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku “prosrpske koalicije” u Vladu Crne Gore insistira Beograd, Milatović je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahtjeve ni sa jedne strane.

Povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, Milatović je naglasio da “Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir”.

-Niti je isto vrijeme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane – rekao je Milatović za beogradski NIN.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This