Kosovo traži od Crne Gore da obustavi prodaju nekretnina

Kosovo traži od Crne Gore da obustavi prodaju nekretnina

Kosovo traži od Crne Gore da obustavi prodaju nekretnina

U svojoj žalbi, KPA navodi da je nezakonito da Jedinica za likvidaciju i stečaj Srbije djeluje u ime kosovskog preduzeća

Kosovska agencija za privatizaciju, KPA, po drugi put je zatražila od Uprave za nekretnine Crne Gore da obustavi ugovor potpisan između Jedinice za likvidaciju i stečaj Srbije i bosanske državljanke Anđele Sekulović o prodaji šest nekretnina koje su pripadale kosovskom preduzeću, piše Balkan Insight, prenosi RTCG.

Preduzeće je, navodi se u tekstu, registrovano i kod Uprave za nekretnine u Podgorici.

Prema KPA, društveno preduzeće „Kosova Ekport-Butcher“, sa sjedištem u Fushe Kosovo/Kosovo Polje, obaviješteno je 5. aprila da je Transportno-proizvodno preduzeće DD „Klanica“ iz Kraljeva potpisala 4. marta ugovor o prodaji imovine Klanice Sekulovićevoj.

U svojoj žalbi, KPA navodi da je nezakonito da Jedinica za likvidaciju i stečaj Srbije djeluje u ime kosovskog preduzeća.

– ‘Klanica‘ je fiktivno preduzeće registrovano 1998. godine kao akcionarsko društvo od strane rukovodstva Srbije tokom represivne vladavine Srbije [na Kosovu]. Pravno, njen jedini vlasnik je Kosovska kompanija za privatizaciju – rekli su za BIRN u KPA.

Zvaničnici KPA kažu da se suočavaju sa pravnim izazovima zbog nedostatka dokumenata.

Dan

CATEGORIES
Share This