Ko je Jakov Milatović?

Ko je Jakov Milatović?

Oženjen je Milenom i ima troje dece – ćerke Saru i Anu, te sina Davida. Po nacionalnosti je Crnogorac, a po veroispovesti pravoslavac.

U vladi premijera Zdravka Krivokapića bio je ministar ekonomskog razvoja, a nakon pada te vlade zajedno sa kolegom iz vlade Milojkom Spajićem, koji je bio ministar finansija, osnovao je Pokret Evropa sad. Ovaj pokret je na lokalnim izborima održanim oktobra prošle godine odnio najviše glasova u Podgorici, a Milatović je bio viđen kao gradonačelnik Glavnog Grada.

Osnovne studije u oblasti ekonomije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore kao student generacije. Dobitnik je brojnih domaćih priznanja, kao stipendista američke vlade proveo je jednu godinu na Univerzitetu savezne države Ilinois, kao stipendista austrijske vlade jedan semestar na Univerzitetu za ekonomiju i biznis u Beču, a kao stipendista Evropske komisije jednu studijsku godinu na Univerzitetu u Rimu.

Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford i bio je stipendista britanske vlade.

Radio je u bankarskom sektoru, u Dojče banci u Frankfurtu u timu za procijenu kreditnog rizika zemalja sa fokusom na zemlje centralne i istočne Evrope. Od 2014. godine radio je u podgoričkoj Kancelariji Evropske banke za obnovu i razvoj.

Rođen je 1986. godine u Podgorici.

ISTOK

CATEGORIES
Share This