Crna Gora razmatra davanje aerodroma pod koncesiju

Crna Gora razmatra davanje aerodroma pod koncesiju

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore razmatra da oba aerodroma u ovoj zemlji budu pod koncesijom. Resorni ministar Filip Radulović smatra da je to najbolje rješenje.

Prema njegovim riječima, urađena je detaljna analiza u vezi mogućeg davanja aerodroma u Podgorici i Tivtu pod koncesiju. Konstatovao je da nema mnogo vremena za donošenje konačne odluke.

“Svjesni stanja u kojem se nalaze crnogorski aerodromi, ali i postupka koji je započeo još 2019., mišljenja sam da što prije moramo donijeti konačnu odluku da li će dva crnogorska aerodroma ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju”, izjavio je.

Radulović je predložio da se, kako je rekao, odmah od sve tri kompanije koje su zainteresovane za koncesiju traži ponuda za eventualno preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu. Mišljenja je da je ovo najbolje rješenje, jer se “postupak koji je počeo 2019. mora završiti i pokazati odgovornost prema međunarodnim partnerima”.

Najavio je da će ovaj postupak će biti završen tokom ljeta sljedeće godine te da će Vlada Crne Gore donijeti odluku da li će jedna od kompanija dobiti koncesiju, da li će se raspisati novi poziv ili će aerodromi ostati u državnom vlasništvu.

Podsjećamo da je stručnjak za zrakoplovstvo Alen Šćuric u septembru ove godine, govoreći o mogućnosti da bh. aerodromi budu dati pod koncesiju, kazao da je siguran da će aerodrom u Podgorici uskoro biti dat pod koncesiju.

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija su sugerisale premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Nikšiću (SDP) da bi aerodromi trebali biti pod koncesijom.

(Klix)

CATEGORIES
Share This