Četvorica kopača tunela u Podgorici su iz Loznice

Četvorica kopača tunela u Podgorici su iz Loznice

Filmska akcija ogranka pripadnika kavačkog klana, koji su u Podgorici dva meseca kopali tunel do sudskog depoa, a potom četiri dana iznosili važne sudske predmete i oružje, šokirala je ne samo Crnu Goru već i Srbiju.

Istražitelji sumnjiče četvoricu Lozničana da su kopali tunel dug 30 metara i na neverovatan način odneli sve što je nalogodavac tražio, a potom pobegli iz ove zemlje bukvalno u poslednji čas, jer je nekoliko sati posle spektakularne krađe otkriveno da je iskopan tunel!

Utvrđeno je da su „rudari“ Vladimir Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Loznice, osumnjičeni da su deo kriminalne organizacije koja je kopala tunel ispod Višeg suda. Policija pretpostavlja da su oni pobegli najverovatnije u BiH.

Činjenica da su spektakularnu krađu izveli Lozničani nije mogla da prođe nezapaženo. Mnogi kriminalci poslednjih decenija potekli su baš iz ovog kraja.

– Od devedesetih godina ovaj grad pored Drine bio je centar za šverc droge, oružja, stoke, duvana, automobila i nelegalan prelazak begunaca od zakona i migranata iz Srbije u BiH i obratno. Danas su mnogi kriminalci povezani sa zloglasnom kavačkim klanom, pa i ne čudi informacija iz Crne Gore da su naši zemljaci kopali tunel – kaže za Kurir izvor upućen u dešavanja i dodaje:

– Četvorica osumnjičenih jesu iz ovog kraja, ali nisu organizatori klanova, niti neke krupne ribe u svetu kriminala. Prihvatili su i odradili taj posao.

Kako kažu naši sagovornici, mnogima je Loznica bila odskočna daska za razvijanje nelegalnih poslova u susednoj BiH, čija je granica sa Srbijom duga 365 kilometara, a samo na Drini iznosi 261 kilometar

– Ratovi, sankcije, pa kriza s migrantima, sve to je uticalo da ovaj mali grad postane bitna centrala kriminalnih klanova u brojnim sumnjivim poslovima.

Nepristupačna obala Drine i njena snaga pogoduju švercerima svih vrsta, koji koriste rupu između granica dve države, a naročito beguncima, koji se lako nađu na teritoriji druge zemlje.

U velikoj akciji hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u februaru 2021, koja se tereti za najteža krivična dela, našlo se troje Lozničana: Slađana Sekulić i njen suprug, bivši policajac iz Loznice Vlado Georgiev, koji se ranije zvao Dejan Sekulić, kao i bivši policajac Miroslav Starčević.

– Slađana je jedina žena optužena u ovom klanu, a ona i Vlada se sumnjiče da su, između ostalog, Belivuku i ekipi ustupili svoju vikendicu kod Tršića, gde su članovi klana vežbali pucanje iz različitih vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera. Oni su u pušteni da se brane sa slobode – priča izvor.

Miroslav Starčević, bivši pripadnik MUP, označen je kao saradnik kriminalnog klana Radoja Zvicera i beogradske ćelije kavačkog klana. Na aplikaciji Skaj koristio je nadimke Đeneral i Deda.

– Starčević je uhapšen kao pripadnik balkanskog kartela, ali na optužnici koja je podignuta protiv „kavčana“ u Crnog Gori, gde je opisana njegova komunikacija sa Zvicerom, detaljno su opisani transferi, cene, ali i kupci. Poruke sa Skaja tako su definitivno potvrdile dugogodišnju saradnju – kaže sagovornik Kurira.

(Kurir) : Zorana Jevtić, Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

CATEGORIES
Share This