Abazović u Tirani komentarisao situaciju na Kosovu

Abazović u Tirani komentarisao situaciju na Kosovu

Bolje je da sve strane sjednu za sto što prije nego da uzaludno traće vrijeme za tim stolom. Potrebno je da se vodi dijalog i da se nađu održiva rješenja. Tenzije i konflikte treba da ostavimo iza nas, ocijenio je premijer Crne Gore Dritan Abazović odgovarajući u Tirani na pitanja oko dijaloga Prištine i Beograda.

Govoreći o situaciji na Kosovu, kazao je da to nije pitanje za njega već za premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija.

„Desio se akt koji je katastrofalan, ali ja nisam taj koji treba da odgovara na pitanja o drugoj državi“, istakao je on.

Pošto je premijerka Srbije Ana Brnabić kazala da je u Tirani pozvano na smirivanje tenzija na Kosovu i ponovno vraćanje Beograda i Prištine za pregovarački sto, Abazović je kazao da to podržava.

„Mi možemo svojom balkanskom tvrdoglavošću konstatno da idemo u neki konflikt. To ničemu ne vodi, to je pristup iracionalnih ljudi. Kako god bilo na kraju se dogovor mora postići za stolom. Zato je važno da se sjedne što prije, nego da se uzalud traći vrijeme da bi se na kraju opet sjelo za sto”, ocijenio je Abazović, prenosi portal RTCG.

Pozvao je i jednu i drugu stranu da vode dijalog i pronađu održiva rješenja, prenose Vijesti.me.

„Tenzije, eskalacija, konflikti su nešto što treba da ostavimo iza nas i gradimo potpuno drugačiju budućnost sa mnogo više solidarnosti i zajedništva“, zaključio je Abazović.

CATEGORIES
Share This