Propalo još 105 preduzeća u BiH

Propalo još 105 preduzeća u BiH

– U BiH je propalo još 105 firmi, od čega je u 44 njih pokrenut likvidacioni postupak, dok je u 29 preduzeća zaključen stečajni postupak i brisani su iz sudskog registra, podaci su iz službenih glasnika Republike Srpske, Federacije BiH i BiH objavljenih u prvoj polovini marta.

Najviše firmi propalo je u Federaciji BiH, njih 80, od čega 21 u Sarajevu. Jedna firma zatvorena je u Brčko distriktu, dok su u Srpskoj katanac na kapiju stavile 24 firme.

U Republici Srpskoj, najviše preduzeća je ugašeno u Banjaluci i to “Unicep”, “Vivant Technology”, “Čenić”, “Atika”, “Jutrić transport”, “Kiroga”, “MS Opticals”, “Centar Automobila M-Auto”, Predškolska ustanova “Sveznalice”, “Uranak-produkt”, te “PZ Tehnička ortopedija”.

Između ostalih, u FBiH su zatvoreni: “Hit” Vitez, “Milk Maglajanka” iz Maglaja, “Navigo sistem BH” Sarajevo, “Premier” Mostar, “Velepromet-uslužne djelatnosti” Visoko, “Odštetni centar” Zenica, “Putevi D.V.” Donji Vakuf, Biznis centar “Nexus” Mostar, Privatna srednja škola s pravom javnosti “Pitagora” Široki Brijeg, ali i brojni drugi.

CAPITAL: A. P

CATEGORIES
Share This