Presudan izbor na ovaj važan dan: Pjesme koje donose sreću, ali i razvode nakon prvog bračnog plesa

Presudan izbor na ovaj važan dan: Pjesme koje donose sreću, ali i razvode nakon prvog bračnog plesa

Prvi ples jedan od najposebnijih trenutaka svakog vjenčanja, simbol novog početka, te mladenci pažljivo biraju pjesmu na koju će otplesati svoj prvi ples kao supružnici.

Mladenci uglavnom biraju pjesme koja za njih imaju posebno značenje i mjesto u srcu, no ta pjesma ima puno veće značenje nego što većina misli, barem ako je suditi prema anketi koju je proveo strani portal OnBaj.

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pjesme imaju sretne brakove, dok neke pjesme, čini se, ne donose bračnu sreću te su brakovi završili razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pjesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom svijeta koju su pjesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pjesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Dobiveni podaci pokazali su da je najpopularnija pjesma za prvi ples “Can’t Help Falling In Love” Elvisa Prislija s 10,48 odsto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pjesma koja najčešće donosi sreću u braku “Can You Feel The Love Tonight” Eltona Džona – 77 odsto onih koji su je izabrali ostalo je u braku.

Veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pjesmu, s više od 70 odsto anketiranih parova koji su i dalje zajedno.

Pjesme koje su donijele bračnu sreću takođe su “Isn’t She Lovely” Stivija Vondera i “The Way You Look Tonight” Frenka Sinatre, prenosi Avaz.

Pjesma koja je završila s najviše razvoda je “Little Things” grupe One Direction – 75 odsto parova koji su izabrali tu pjesmu razvelo se.

Na nepopularnoj listi nakon Van Direkšon slijede “I’m Yours” Džejsona Mraza i “Chasing Cars” grupe Snov Patrol.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This