Harmonikaši otkrili uz čije pjesme se dobija najveći bakšiš

Harmonikaši otkrili uz čije pjesme se dobija najveći bakšiš

Poznato je da na slavljima muzičari dobijaju ogroman bakšiš, a harmonikaši Mirko Kodić, Miša Mijatović i Aleksandar Aca Sofronijević otkrili su da se gosti najviše vesele uz pjesme Šabana Šaulića.

Kada sviramo te pjesme njegove koje je on izvodio zaista maestralno poput “S namerom dođoh u veliki grad”, tada su najveći bakšiši, rekao je Sofronijević što su i njegove kolege potvrdile, a potom je Kodić ispričao kako je na jednom nastupu u Istanbulu dobio ogromnu sumu novca i to direktno “na glavu”!

– To je bilo u Istanbulu. Nastupao sam sa Šabanom Šaulićem, ali sam izvodio i svoj solo. Jedan čovjek, Pazarac koji je živio u Istanbulu mi je prišao tokom izvođenja pjesme “Kad pogledam s bedema vidim divan grad, moj zavičaj Novi Pazar”, bukvalno mi sipao 20.000 ili 30.000 evra na glavu – rekao je Kodić i dodao:

– Ali ja nemam problem ni da se vratim sa svirke sa 100 evra, samo ako je druženje sa kolegama i gostima dobro i ako ima dobre svirke.

Inače, susjedi popularnog harmonikaša Ace Sofronijevića kažu da muzičar skoro da nema privatan život jer ga posljednjih godina svi traže, ali da zbog toga ubira plodove rada u novcu.

Dok mu mlađe komšije zavide na popularnosti i zaradi, stariji kažu da nije vrijedno protraćiti život u radu.

– Njegovo vaspitanje je prvo na šta pomislimo kada čujemo njegovo ime. Zaslužio je to što je postao toliko tražen i što zarađuje dobro. Viđam ga kako stalno juri i žuri, ali ne može i jare i pare, kaže starija gospođa, piše Kurir.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This