Australijska plaža Laki bej među 10 najljepših

Australijska plaža Laki bej među 10 najljepših

Još jedna australijska plaža našla se na spisku deset najboljih i najljepših na svijetu. Plaža Vajthevn je jedinstvena po snežnobijelom pijesku i tirkiznom moru koji podsjećaju na mermer. Nalazi se u Kvinslendu u Nacionalnom parku ostrva Vitsandej, u samom srcu Velikog koralnog grebena.

Kada je reč o prirodnim ljepotama, Australija ih ima mnogo. Od pustinje, preko gustih šuma, impozantnih planina, do pješčanih plaža na plavim okeanima koje se mogu po ljepoti takmičiti sa onim na Madivima.

Australijanci vole plaže, mnogo vremena provode odmarajući se, plivajući i surfujući. Okean je važan za australijski kulturni identitet.

Listu je sastavilo više od 750 novinara sa velikim iskustvom u okviru programa „50 najboljih plaža svijeta“, učestvovale si i stručne sudije i turistolozi koji su proputovali svijet, obilazili plaže i dali svoj sud.

Zbog toga ne iznenađuje činjenica da je Australija zauzela dva mjesta u prvih 10 najboljih plaža svijeta. To su novoizabrana plaža sreće i Vajthevn, koja je prije nekoliko godina našla na listi 10 najljepših plaža svijeta.

Plaža Zaliv sreće ne samo što je najčistija plaža na svijetu već na njoj možete da sretnete kengure, koji su jako druželjubivi i raspoloženi za slikanje.

Laki bej nije samo najčistija plaža koju ćete ikada vidjeti, već ima i kengure koji svakodnevno dolaze. Veoma su pitomi i lako ćete moći da fotografišete s njima. U 10 plaža svijeta ubrajaju se plaža Balandra u Meksiku, Navagio u Grčkoj, Rejnisfjara na Islandu, Honopu na Havajima, Zaliv Trank, Američka Devičanska ostrva, Hajden plaža na Filipinima, Vajthevn u Australiji, D’Argent, Sejšeli.

 

(RTS)

CATEGORIES
Share This