Radnicima trebinjskog zatvora disciplinske mjere, Zoranu Miladinoviću funkcija pomoćnika direktora

Radnicima trebinjskog zatvora disciplinske mjere, Zoranu Miladinoviću funkcija pomoćnika direktora

Za dvojicu radnika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Trebinju okončani su disciplinski postupci zbog propusta koji su doveli do bjekstva pritvorenika, kineskog državljanina, u novembru prošle godine. Treći radnik je još uvijek udaljen iz ustanove do okončanja disciplinskog postupka. Zoran Miladinović, koji je podnio ostavku na mjesto direktora trebinjskog zatvora, sada je v.d. pomoćnika direktora za privredno-instruktorsku službu KPZ Trebinje.

Nakon što je trebinjski zatvor neko vrijeme mamio pažnju javnosti, jer je iz njega pobjegao pritvorenik, koji je nakon par mjeseci uhapšen u Srbiji, život u ovoj ustanovi se vraća u kolotečinu.

Direktor koji je bez puno objašnjenja podnio ostavku na tu odgovornu funkciju, sada je ponovo blizu nje i to u vidu pomoćnika direktora za privredno-instruktorsku službu.

Miladinović je ranije rekao da je častan i pošten čovjek i da se ne osjeća odgovornim za ono što se desilo u zatvoru.

Jedini koji su sankcionisani u ovom slučaju su trojica radnika.

I.P, koji je  u vrijeme bjekstva zatvorenika obavljao poslove radnog mjesta „dežurni zavoda“, je izrečena disciplinska mjera – novčana kazna u visini od 25 odsto osnovne plate u trajanju od šest mjeseci.

I za R.L, koji je u vrijeme bjekstva obavljao poslove radnog mjesta „dežurni na odjeljenju za izvršenje mjere pritvora“, okončan je disciplinski postupak za težu povredu radne dužnosti i izrečena mu je novčana kazna umanjenja osnovne plate za 20 odsto u trajanju  od šest mjeseci.

Za obojicu ovih radnika utvrđeno je da su počinili težu povredu radnih obaveza i dužnosti i to – neizvršavanje, nesavjesno ili neblagovremeno izvršavanje poslova i radnih zadataka.

Treći radnik D. V, koji je u vrijeme bjekstva obavljao poslove radnog mjesta „policajac za lokalno sprovodne poslove“, je trenutno udaljen sa radnog mjesta, jer se protiv njega još uvijek vodi disciplinski postupak zbog teže povrede radnih dužnosti. Kakva će biti njegova sudbina biće poznato naknadno.

Na funkciji v. d. direktorke KPZ Trebinje je dugogodišnja radnica zatvora Milena Kučinar i ona je imenovana na šest mjeseci.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This