„Ne shvatite ovo dok ne doživite“ Nikola Jokić upozoravao košarkaša Partizana pred meč sa Fenerbahčeom

„Ne shvatite ovo dok ne doživite“ Nikola Jokić upozoravao košarkaša Partizana pred meč sa Fenerbahčeom

Košarkaš Partizana Pi-Džej Doužer rekao je da je blagoslov igrati za publiku kakva je crno-bijela i da mu je pred meč pisao Nikola Jokić.

Amerikanac je upisao pet poena prošle večeri, uz pet asistencija. Nakon prvog poluvremena na kojem se nije proslavio ni on, a ni ostatak ekipe, pronašao je fokus u odbrani zajedno sa saigračima i Partizan je uspio da slomi Fenerbahče iako je izgledalo da su oni sami na koljenima.

– Imali smo mnogo uspona i padova i bilo je bitno za nas da ostanemo zajedno. Znali smo da moramo da poboljšamo odbranu, da ih razvučemo i to nam je mnogo pomoglo – počeo je Doužer.

Sve je lakše, kako kaže, kada je iza vas podrška sa tribina.

– Imali smo navijače kakvi su Grobari, zbog njih nikada ne smijete da odustanete. Naš ‘majndset’ je da igramo svih 40 minuta. Svaki put se iznova oduševim atmosferom, kao da je prva utakmica. Blagoslov je da igrate za ovakvu publiku – očaran je bek Partizana.

Otkrio je i da mu je uoči meča pisao i Nikola Jokić.

FOTO: TANNEN MAURY/EPA
FOTO: TANNEN MAURY/EPA

– Pisao mi je baš danas da će utakmica da bude luda Pokušavao je da me upozori na sve ovo, ali to ne shvatite dok ne osjetite – otkrio je Doužer.

U završnici se Doužer loše sporazumio sa Frenkom Kaminskim prilikom pasa iz auta što je donijelo priliku Fenerbahčeu da povede. Pomislio je da je to potez koji bi mogao da košta njegov tim.

– Definitivno. Stvari se dešavaju. Željko je nacrtao dobru akciju. Frenk je ostao ispod koša sam, znao je da vrijeme ističe… Pokušao je da stigne do lopte, ali shvatio pod kojim uglom to ide, pa je došlo do diskomunikacije, ali drago mi je da smo uprkos tome slavili – istakao je Doužer, prenose Sportske net.

CATEGORIES
Share This