Na poklon dobio i 2 psa: Putin u Sjevernoj Koreji ODLIKOVAN ORDENOM Kim II Sunga

Na poklon dobio i 2 psa: Putin u Sjevernoj Koreji ODLIKOVAN ORDENOM Kim II Sunga

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovan je ordenom Kim Il Sunga, najvišim ordenom Sjeverne Koreje tokom posjete Pjongjangu za, kako se navodi, „ogromne zasluge u razvoju dobrosusedskih i bratskih odnosa“ dvije zemlje, javio je danas sjevernokorejski radio Glas Koreje.

Orden je Putinu uručen u srijedu, a radio napominje da je ruski predsjednik odlikovan zbog razvoja odnosa dvije zemlje do strateškog partnerstva i zbog, kako se navodi, “neraskidivih savezničkih odnosa i za otvaranje nove stranice korejsko-ruskog prijateljstva, prenijela je agencija RIA Novosti.

Na poklon limunzina Aurus

Orden Kim Il Sunga ustanovljen je 1972. godine povodom šezdesetog rođendana tadašnjeg predsjednika Severne Koreje na predlog njegovog sina Kim Džong Ila.

Taj orden se takođe dodjeljuje institucijama i organizacijama, posebno obrazovnim institucijama, medijima i industrijskim preduzećima.

Putin i Kim su razmijenili darove, a lideru Sjeverne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je Putin dobio nekoliko umetničkih djela, uključujući slike i biste, prenijela je ruska agencija TASS.

Dva sjevernokorejska pasa rase pungsan

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un poklonio je Putinu dva sjevernokorejska pasa rase pungsan.

Rasa lovačkih pasa pungsan uzgajana je u Sjevernoj Koreji i potiče od vukova i gotovo je nepoznata van zemlje.

Rasa je ime dobila po planinama u sjevernom okrugu Pungsan, gdje je uzgajana.

Putin je u srijedu doputovao zvaničnu posjetu Vijetnamu, nakon posjete Sjevernoj Koreji tokom koje je sa liderom te zemlje Kim Džong Unom potpisao Sporazum o strateškom partnerstvu.

Putin je Kimu poklonio limuzinu aurus.

Agencije

CATEGORIES
Share This