Domaći film „Radnička klasa ide u pakao“ uskoro stiže u bioskope

Domaći film „Radnička klasa ide u pakao“ uskoro stiže u bioskope

Film reditelja i scenariste Mladena Đorđevića „Radnička klasa ide u pakao“ koji je prikazan na nedavno završenom Festu gdje je i nagrađen sa tri prestižne nagrade od kojih i nagradom za najbolju režiju, od 11. aprila naći će se na redovnom repertoaru svih bioskopa u Srbiji.

Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora novi film Mladena Đorđevića donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe, a povodom prikazivanja u domaćim bioskopima reditelj ističe da sa nestrpljenjem iščekuje reakcije naših gledaoca.

– Humor je uvijek bio dobro oružje za suprotstavljanje mraku oko nas. Ali mrak ima i svojih dobrih strana. Mrak bioskopske sale je uvijek bio pogodno mjesto za projektovanje skrivenih želja gledalaca. Zato je važno ovaj film vidjeti na velikom platnu.

Film u kojem glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Ivan Đorđević, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Momo Pićurić i drugi prati harizmatičnu Svetlanu i bivšeg robijaša Miju koji se zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde.

Fabrika koja je nekada zapošljavala cijeli grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru.

Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate.

Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribjegava natprirodnom.

Podsjetimo, film “Radnička klasa ide u pakao” premijerno je prikazan na Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, kao i na festivalima u Talinu i Geteborgu, a publika u Srbiji mogla je da ga pogleda samo na FEST. Pored nagrade za najbolju režiju, film je ovjenčan i nagradom “Nebojša Đukelić” za najbolji film u glavnom takmičarskom programu festivala. Osvojio je i nagradu Fedora za najbolje evro-mediteransko ostvarenje.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This