Uočen leteći objekat iznad Rumunije, dignuti MIG-ovi

Uočen leteći objekat iznad Rumunije, dignuti MIG-ovi

Nadzorni sistem rumunkih vazdušnih snaga otkrio je danas oko 12.30 časova malu vazdušnu metu, koja je imala karakteristike slične meteorološkom balonu, na visini od oko 11.000 metara u nacionalnom vazdušnom prostoru na jugoistoku Rumunije, objavilo je tamošnje Ministarstvo odbrane.

„Rumunske vlasti primijenile su sve standardne procedure od trenutka kada je objekat otkriven, a dva aviona MiG-21 LanceR rumuskog ratnog vazduhoplovstva iz sastava borbene službe Vazdušne policije pod zapovjedništvom NATO-a poletjela su iz 86. vazdušne baze u Feteștiju oko 12.40 sati, upućujući se na područje gdje je dojavljena meta.

Posade dviju letjelica nisu potvrdile prisutnost vazdušnog cilja, niti vizuelno niti na radarima u avionu. Letjelice su zadržane u zoni oko 30 minuta, radi potpunog razjašnjenja situacije, nakon čega su se vratili u bazu.

Rumunske vazdušne snage neprestano nadziru, u saradnji sa savezničkim snagama, nacionalni vazdušni prostor i područje u blizini“, objavili su, a prenosi „Index“.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This