Sumnja se da je ubijen zbog dugova: Policija pronašla misteriozni crveni kofer sa dijelovima tijela milionera

Sumnja se da je ubijen zbog dugova: Policija pronašla misteriozni crveni kofer sa dijelovima tijela milionera

Policija je pokrenula istragu o ubistvu nakon što je grupa djece u Argentini tokom vikenda otkrila raskomadane ostatke nestalog milionera Fernanda Peresa Algabe (41).

Strašni slučaj je izašao na vidjelo nakon što su djeca u nedelju pronašla crveni kofer ispunjen dijelovima tijela dok su se igrali pored potoka u gradu Ingeniero Badž u provinciji Buenos Ajres u Argentini.

Policija nalazila dio po dio tijela milionera

Roditelji djece obavijestili su policiju koja je pregledala kofer i navodno pronašla žrtvine noge i podlakticu unutra, a još jednu cijelu ruku u potoku.

Tri dana kasnije otkriveni su glava i torzo, izvijestio je El Pais.

 

Dijelovi tijela su čisto amputirani, što ukazuje na rad profesionalaca, prenose lokalni mediji.

U međuvremenu, naknadna obdukcija je otkrila da je žrtva upucana tri puta prije nego što je rasparčana. Policija je Algabu identifikovala po otiscima prstiju, kao i po prepoznatljivim tetovažama na dijelovima tijela. Preduzetnik je od prošlog utorka proglašen nestalim.

Biznismen je nakupio milione iznajmljujući luksuzna vozila i prodajući kriptovalute, koje je često reklamirao svojim 900.000 pratilaca na Instagramu.

Navodno ubijen zbog dugova

Innfluencer, koji je živio u Barseloni, u Španiji, navodno je boravio u Argentini nedelju dana prije njegovog navodnog ubistva.

Algaba je navodno iznajmio stan i trebalo je da vrati ključeve 19. jula, ali se nije pojavila niti se javila na telefon.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za Algabinu smrt. I dok je motiv navodnog ubistva i dalje nejasan, vlasti sumnjaju da je influencer ubijen zbog svojih brojnih dugova.

Među prijateljima poznat je kao Lečuga, počeo je da raznosi hranu već sa 14 godina. Zatim je počeo da kupuje oštećena vozila koja je popravljao i prodavao. Posvećenost mladog preduzetnika se navodno isplatila jer je do svoje 24. godine posjedovao veliko skladište puno vrhunskih automobila i motocikala, prenosi Blic.

Algaba je osnovao kompaniju za iznajmljivanje luksuznih automobila i džet skija u Majamiju. Tokom svojih posljednjih godina, Algaba je bio uključen u trgovinu kriptovalutama iz kancelarije u Buenos Ajresu sa preko 25 zaposlenih.

Međutim, nagomilao je “nenaplative” dugove kod argentinske poreske agencij, piše Njujork post.

Ostavio je poruku na svom telefonu u kojoj tvrdi da je izgubio mnogo novca ulažući u kriptovalute. Ali, Algabine nevolje nisu bile ograničene na poslovnu sferu.

Sukob sa nasilnom bandom

Navodno se sukobio sa Bara Bravasom, nasilnom bandom koja je uveliko umiješana u argentinsku fudbalsku scenu, koja je navodno zahtjevala da im plati zajam od 40.000 dolara.

– Ako mi se nešto desi, svi su već upozoreni –  napisao je on u poruci.

Algabin brat Rodolfo Perez Algaba rekao je da nije siguran da li je njegov preminuli brat umiješan u kriminalni lanac, ali insistira da on „nije prevarant“ kako su mnogi navodno tvrdili, piše Njujor post.

Brat žrtve je tvrdio da je Algaba jednostavno bio prodavac automobila koji „nije dobro prošao“ u Bitcoin..

Rodolfo se na kraju nada da vlasti mogu da uhapse ubicu njegovog brata.

“Ovdje sam tri dana i jedva spavam, razmišljam, razbijam glavu, kako je to moglo da se desi“, izjavio je on. „Ali neću da sjedim mirno, neću da dijelim pravdu svojim rukama, ali se nadam da će pravda biti zadovoljena.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This