Snježna oluja pogodila Los Anđeles(VIDEO)

Snježna oluja pogodila Los Anđeles(VIDEO)

Snježna oluja koja se spustila na američku zapadnu obalu donoseći poplave i niske temperature, pomerila se noćas ka jugu Kalifornije, podižući vodostaje rijeka na opasne nivoe i donoseći snijeg u brojne oblasti oko Los Anđelesa.

Američka meteorološka služba saoštila je da je ovo jedna od najjačih oluja koja je ikada pogodila jugozapadnu Kaliforniju.

Novinska agencija AP navodi da su se brda oko predgrađa Santa Klarita, severno od Los Anđelesa, skroz zabelela, a da je sneg iznenadio i istočna predgrađa.

Meteorolozi kažu da će stanovnici tog dijela Kalifornije danas moći da predahnu, ali da ih nova mećava očekuje već sutra.

Poslije nekoliko dana snažnih vetrova, oborenog drveća, pokidanih dalekovoda, više od 120.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

Glavni autoput na zapadnoj obali Interstejt 5 zatvoren je zbog obilnog snijega i leda u planinskom dijelu severno od Los Anđelesa. Meteo službe su izračunale da je do subote palo 205 centimetara snijega u zimovalištu Mauntan Haj koje se nalazi u planinama San Gabrijel sjeveroistočno od Los Anđelesa, dok je 160 centimetara palo u Snježnoj dolini smještenoj u planini San Bernandino.

Količina kiše je takođe velika, pa je pao 38,1 centimetar kiše u okrugu Kogsvel Dem, a u Vudland Hilsu 26,6 centimetara.

„Ovo je izuzetna snježna oluja sa istorijskom količinom padavina i snijegom koji je pao u nizijama, gdje se rijetko zabijeli“, saopštila je meteorološka služba Los Anđelesa, prenosi Tanjug.

Problema ima i u Mičigenu, gdje je zbog oluja od ove nedelje više od 350.000 domaćinstava bilo bez struje u subotu poslije podne, prema podacima dvije glavne elektrodistribucione kompanije u toj američkoj državi.

Obe kompanije su saopštile da se nadaju da će uspostaviti normalno snabdevanje električnom energijom do večeras.

https://twitter.com/BenipalManna/status/1629646575969648640?s=20

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This