Putin upozorava na špijunažu

Putin upozorava na špijunažu

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je u utorak Federalnoj sigurnosnoj službi (FSB) da pojača snage u četiri regije – koje trenutno samo djelimično kontrolišu njegove snage – te da se takođe suprotstavi onome što je opisao kao rastuća operacija špijunaže i sabotaže protiv Rusije od strane Ukrajine i Zapada.

To je rekao nakon što je ruski regionalni guverner rekao da se dron srušio u blizini stanice za distribuciju prirodnog gasa u utorak u očigledno neuspjelom napadu u blizini grada Kolomne, samo 110 km jugoistočno od Moskve.

Potparol Kremlja, Dmitrij Peskov ponovio je stajalište Moskve da je otvorena za mirovne pregovore, ali Kijev i njegovi zapadni saveznici moraju prihvatiti rusko pripajanje četiri ukrajinske regije – Donjecka, Luganjska, Hersona i Zaporožja – nakon referenduma u septembru prošle godine za koje su Kijev i Zapad rekli da su nezakoniti.

“Ustav Ruske Federacije postoji i ne može se ignorisati. Rusija nikada neće moći napraviti kompromis u vezi s tim, to su važne realnosti”, rekao je Peskov novinarima, prenosi „Al Jazeera„.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This