Novi detalji ubistva navijača: Hrvat, Albanac i tri Grka imali krvave noževe

Novi detalji ubistva navijača: Hrvat, Albanac i tri Grka imali krvave noževe

Nastavlja se istraga navijačkog nasilja u kojem je tokom napada Bed Blue Boysa i grčke grupe Gate 13 smrtno stradao 29-godišnji Mihalis Kacuris, fan AEK-a, koji je ubijen nožem.

U zatvoru je većina huligana koji su učestvovali u tuči i očekuje se kako će najkasnije kroz par dana izaći pred sudiji i saznati hoće li ih staviti u istražni zatvor.

Uhapšeno je preko 100 ljudi, a grčki mediji pišu kako je policija među njima uspjela „izolirati“ pet glavnih osumnjičenih za ubistvo.

Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku hapšenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bila krv, prenosi Index.hr.

Oni su zbog toga odmah odvojeni od ostatka uhapšenih u blizini AEK-ovog stadiona. Od trojice Grka dvojica su 27-godišnjaci. Svi imaju debeli policijski dosje, a jedan od njih je ranije koristeći nož počinio pljačku. Drugog Grka policija je uhapsila nakon što se dan kasnije na društvenim mrežama hvalio da je učestvovao u napadu na AEK-ove navijače.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This