Djevojka iz BiH opljačkala Njemicu, intervenisao vozač autobusa

Djevojka iz BiH opljačkala Njemicu, intervenisao vozač autobusa

Djevojka iz Bosne i Hercegovine, stara 21 godinu, uhapšena je u njemačkom Vupertalu nakon što je od starije Njemice (81) ukrala novčanik i ključeve.

Ona je prijavljena za tešku krađu, a njen bijeg je pravovremenom reakcijom spriječio vozač autobusa, gdje se krađa i desila, tako što je blokirao izlaz iz autobusa.

Policija je, kako prenosi Fenix-magazine.de, saopštila da je svjedok primijetio djevojku koja je ukrala novčanik i svežanj ključeva od starice. Upozorio je vozača koji je zatvorio vrata autobusa, kako osumnjičena ne bi mogla pobjeći.

“Oko 15.30 sati svjedok je primijetio 21-godišnju državljanku BiH kako ulazi u autobus na na Glavnoj autobuskoj stanici iz torbe starije gospođe uzima novčanik i kljućeve”, stoji u saopštenju.  i dira torbu 81-godišnje Njemice.

Kada je vozač autobusa o krađi, zatvorio je vrata autobusa, spriječivši osumnjičenu da pobjegne, te je pozvao policiju, navela je policija u svom saopštenju.

Kako je navela policija, u međuvremenu je 21-godišnjakinja ispustila ukradenu robu, a policiji se pravdala da su starici iz torbe ispale pomenute stvari.

Nakon saslušanja, djevojka je puštena iz pritvora, a protiv nje je pokrenut krivični postupak.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This