„CNN“ : Velika porota glasala za podizanje optužnice protiv Trampa

„CNN“ : Velika porota glasala za podizanje optužnice protiv Trampa

Velika porota na Menhetnu glasala je za podizanje optužnice protiv Donalda Trampa, javlja CNN, pozivajući se na izvore. To je prvi put u američkoj istoriji da će se sadašnji ili bivši predsjednik suočiti sa krivičnom prijavom.

Kako navodi Njujork tajms, tužilac na Menhetnu će narednih dana tražiti da se Tramp javi sudu zbog optužbi.

Podsjetimo, Okružno tužilaštvo Menhetna istražuje bivšeg predsjednika u vezi sa njegovom navodnom ulogom u isplati novca i zataškavanju, u koje je uključena zvijeza filmova za odrasle Stormi Danijels, a sve u vezi sa predsjedničkim izborima 2016.

Njoj je, kako se navodi, nekadašnji Trampov advokat Majkl Koen pred predsjedničke izbore 2016. dao 130.000 dolara kako bi ćutala o toj vezi.

Koen je prvo tvrdio da je taj novac sam dao, a ne kao donator Trampove izborne kampanje, da bi kasnije rekao kako je to učinio u dogovoru sa Trampom. Koen je kasnije osuđen na osnovu osam tačaka optužnice, između ostalog i zbog kršenja zakona u vezi sa finansiranjem političkih kampanja.

Federalno tužilaštvo odlučilo je 2019. da ne goni Trampa u slučaju Stormi Danijels, a 2021. godine i Federalna izborna komisija odbacila je slučaj protiv bivšeg predsjednika SAD.

Agencije

CATEGORIES
Share This