Bivši predsjednik Amerike Donald Tramp uhapšen

Bivši predsjednik Amerike Donald Tramp uhapšen

Bivši američki predsednik Donald Tramp stigao je u sud na Menhetnu, gde je formalno uhapšen, a nakon što je stigao ispred zgrade suda i izašao iz automobila u kojem je putovao, pogledao je u pravcu svojih pristalica i podigao pesnicu u znak pozdrava.

Kako navodi Gardijan, Trampu će u zgradi suda biti uzeti otisci prstiju, nakon čega će se pojaviti na suđenju gde se očekuje da se izjasni da nije kriv po svim tačkama optužnice.

Dodaje se da se očekuje da će sudija njujorškog Vrhovnog suda Huan Merčan dozvoliti Trampu da se nakon toga vrati kući na Floridu.

Stotine pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa danas su organizovali miting podrške, dok je istovremeno organizovan i kontra-miting u Njujorku, gde se Tramp pojavio pred sudijom po optužnici za isplaćivanje novca porno glumici Stormi Danijels.

Okupljene Trampove pristalice su zviždale, vikale i podizale transparente u znak podrške Trampu, koji je već najavio svoju kandidaturu za predsednika 2024. godine.

Odvojeni barikadama od pristalica, kontrademonstranti su proslavili optužnicu protiv bivšeg predsednika uz znakove na kojima je pisalo “Zaključajte ga!“, aludirajući na poruku koju je Tramp upućivao protivnici Hilari Klinton tokom predsedničke kampanje 2016, javlja Rojters.

(Tanjug)  Foto: Tanjug/AP Photo/Corey Sipkin

CATEGORIES
Share This