Hoće li bit’ kulture? Koje kulture, bolan?!

Hoće li bit’ kulture? Koje kulture, bolan?!

Psovke i svaki vid bahatosti, uz obavezne pretnje, biće zadatak svakog građanina napredne Srbije. Kultura u Srbiji mora biti ukinuta jednom zauvek i strogo će se kazniti svako ko se javno bude zalagao za nju. Ako to bude maloletna osoba, hapsiće se njegovi roditelji. Kad svako dete od prvog razreda bude imalo kompjuter, a na velikoj maturi bude suštinski nepismeno, onda će sve izgledati drugačije nego sad. Dok škole ne budu ukinute, gledanje rijalitija će biti obavezno. Ocena iz nasilja će ulaziti u prosek.

Pozorišta o napadima? Goncić: Ublažiti retoriku

Škola već jeste ukinuta. Ukinuto joj je pravo i mogućnost da radi ono što joj je svrha i cilj. I to je ukinuto na taj način koji je ponižavajuć i uvredljiv za sve.

Više desetina glumaca podržalo je protestne šetnje, na kojima se poslednjih sedmica u Beogradu, na poziv opozicije, okupljaju desetine hiljada građana. Glumačka udruženja stala su u zaštitu kolega, za koje su ocenili da su „mete o kojima se šire laži, uvrede i klevete“. U proglasu koji se čita u pozorištima u Srbiji, od institucija su zatražili „osudu nasilja i zaštitu“ zbog „hajke koja nema pandana u istoriji srpskog pozorišta, filma i televizije“. SNS ima rešenje problema. Konfiskovaće svaki vid kulture u Srbiji. Što bi veliki ŠEF rekao – „ne dam kulturu“.

Eve me kulturo FOTO : AtaEve me kulturo FOTO : Ata

– Za dobrobit kulture nije dobro prebrojavanje, podele na ove ili one, etiketiranja, već sloboda stvaranja, kreiranje uslova za to – poručila je ministarka kulture Maja Gojković.

Ministarstvo kulture posle svega, stvarno treba ukinuti, ali pre nego se samoukine, nadležno ministarstvo treba da predloži, Vlada odobri, a uvažena Skupština usvoji Zakon o hitnom ukidanju kulture u Srbiji. Tek tako ćemo konačno imati faktičko stanje u zemlji – kultura ukinuta. Psovke i svaki vid bahatosti, uz obavezne pretnje, biće obaveza svakog građanina napredne Srbije. U nekim preporukama lokalnim odborima iz centrale vladajuće stranke, piše skoro sve o ukidanju kulture.

Željko Mitrović: Nastavljamo da emitujemo rijaliti

SNS će među svojim stručnim kadrovima naći one koji će najstrožim sankcijama sankcionisati svaku pojavu kulturnih delatnosti. Naravno da je treba suzbiti u najvećoj mogućoj meri, što se odavno i čini zahvaljujući predanom radu režima. Škole ne treba odmah zatvoriti. Na tome treba raditi postepeno. Ali ih treba usmeriti ka nacionalnom preporodu i ekonomskoj propagandi. Premijerka Ana Brnabić zna put do toga. Kad svako dete od prvog razreda bude imalo kompjuter, a na velikoj maturi bude suštinski nepismeno, onda će sve izgledati drugačije nego sad. Tačnije, biće onako kako odgovara vlastima.

FOTO: Shutter StockFOTO: Shutter Stock

U tom smislu, Ministarstvo za kulturu bi spontano prešlo u Ministarstvo za rodoljublje i proveru nacionalnog ponosa. Jer, kao što reče predsednik Srbije Aleksandar Vučić, glumci u Srbiji uvek će imati novca za serije i filmove, i „svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle“, ali da kad uđu u politiku, treba da budu spremni da prime politički odgovor. Novi zakon o kulturi koji bi predložilo Ministarstvo kulture mora da sadržati samo jednu jedinu rečenicu: Kultura u Srbiji mora biti ukinuta jednom zauvek i strogo će se kazniti svako ko se javno bude zalagao za nju. Ako to bude maloletna osoba, hapsiće se njegovi roditelji.

Društvo za srpski jezik organizuje protest na Filološkom fakultetu

Dok škole ne budu ukinute, gledanje rijalitija će biti obavezno. Ocena iz nasilja će ulaziti u prosek.Tako će kultura biti definitivno ukinuta ili zamrznuta do nekih boljih vremena. Da se ne brukamo pred svetom.

(Direktno)

CATEGORIES
Share This