„Zbog ovakvih stvari ne bih u životu otišao“ Vučić o pomoći Partizanu za izgradnju hibridne trave i Zvezdinom meču sa Fjorentinom

„Zbog ovakvih stvari ne bih u životu otišao“ Vučić o pomoći Partizanu za izgradnju hibridne trave i Zvezdinom meču sa Fjorentinom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu RTS, gdje je pričao o mnogim aktuelnim dnevno-političkim temama, ali se dotakao i sporta u nekoliko navrata

Pomenuo je odlazak na utakmicu Crvene zvezde na Marakani protiv Fiorentine, kao i kritike zapadnih medija koje je dobio zbog koreografije Delija koja je osvanula na tom meču, a u jednom momentu dotakao se i Partizana.

U momentu kada je pričao o otvaranju novog stadiona u Leskovcu, koji je država izgradila, a na kojem će Čukarički dočekati Olimpijakos u plej-ofu Lige Evrope, Vučić se dotakao i hibridne trave, koja je pravila problem i prolongirala otvaranje stadiona, a tada je pomenuo da je istu travu dobio i FK Partizan.

– Idem da otvorim stadion u Leskovcu, to je prvi stadion koji ćemo da otvorimo sada kada Čukarički igra protiv Olimpijakosa. To nije nacionalni stadion, ali je stadion koji pripada državi Srbiji. Naći ćemo operatera za stadion, nećemo da ostavljamo to lokalnim samoupravam.  Predivan je stadion, završili smo ga još u februaru, ali ubi nas ta hibridna trava što smo sad i Partizanu namještali sada, da mogu da igraju, da nemaju onu zemljicu ispred golmana. To je sve uradio FSS uz podršku UEFA, nije palo s neba. Otvaramo stadione, bolnice, domove zdravlja, nove fabrike. – poručio je Vučić.

Interesantno je da je u jednom momentu, dok je pričao o pritiscima zapada na Srbiju, pomenuo i navijače Zvezde, odnosno odlazak na prijateljsku utakmicu Crvena zvezda – Fjorentina na Marakani i istakao je kako ga američki mediji označavaju kao krivca za transparent koji su na tom meču istakli Zvezdini navijači, navodi Telegraf.

– Na CNN sam kriv što su navijači Zvezde okačili transparent “Kad se srpska vojska na Kosovo vrati”, pošto je to kao zločinački transparent. A nije zločinački kada kreiraju Veliku Albaniju, nego kada se neko čak i poziva na povelju Ujedinjenih nacija. Iako su to uradili navijači. I još kažu Vučić je bio na toj utakmici. A ja kao za inat odvedem ovog čovjeka koji je navijač Fiorentine, inače ja mislim da nisam otišao na utakmicu 10 godina. Ne bih u životu otišao upravo zbog takvih stvari da neko ne kaže nešto, i za to sam kriv. Onda vidite do kog stepena ludila, paranoje i teške bolesti smo došli u svijetu u odnosu prema malim narodima gdje neko ne želi da im dozvole da vode samostalnu politiku i da imaju pravo na donošenje suvjerenih, nezavisnish i samostalnih odluka. Mi ćemo nastaviti da vodimo takvu politiku, ali neće biti lako – istakao je predsjednik Srbije.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This