Vučić: Nećete nas slomiti!

Vučić: Nećete nas slomiti!

 

U obraćanju na državnoj ceremoniji u Somboru Vučić je poručio da od tada više ništa što se u svijetu događa ne može da bude gore od onoga što je učinjeno Srbiji maloj zemlji koja je bila kriva samo zato što je željela da bude svoja na svome.

– Srušili su stari i stvorili novi poredak u kome se oni pitaju za sve, a neposlušni moraju da budu kažnjeni. Uspjeli su da razore mnogo veće zemlje, od Sovjetskog Saveza, nastavili sa Jugoslavijom, a onda je došlo na red da ta neposlušna Srbija koja nije htjela da prihvati diktate konačno strada i dobije ono što zaslužuje. Rekli su “mi idemo da pobijedimo te Srbe varvare, da ne počine genocid” – rekao je Vučić.

On je ukazao da srpska vojska nikada nije kročila ni pedalj na neku drugu zemlju, kao i da je 19 zemalja bez saglasnost Savjeta bezbjednosti UN napalo jednu malu slobodnu i slobodarsku Srbiji u namjeri da ih nauči pameti jednom zauvijek, te podsjetio da su tokom bombardovanja ubili 79 djece, te 2.500 ljudi, uključujući civile i policajace na svojoj teritoriji.

– Odakle vam pravo da nam ubijate vojnike i policajce, ko vam je dao to pravo? Je l’ Radovan Medić išao u Masačusets ili Loaru da nekog ubija, ili ste vi došli ovde i ubili ga pred kućnim pragom. Je l’ on napao nekog ili išao na dužnost? 75 od 78 dana bila je vazdušna opasnost u Somboru. Jeste li nas naučili pameti? Niste, lomili ste srpski duh ali ga nikada neće slomiti.

Sa nama su ovdje večeras i Romi i Mađari i pripadnici drugih naroda koji ovu zemlju osjećaju kao svoju i prolazili su kroz isto sa nama. Orban mi je tek nedavno rekao da je zabranio ulazak kopnene vojske sa naše teritorije jer su htjeli crni scenario. Prije samo 12 godina nismo smjeli jedan vijenac da položimo, nismo smjeli da kažemo da je ovo agresija, a sada smo počeli da podižemo naš zemlju i počeli smo da izbijamo na vrh.

Naša zemlja je počela da se sjeća, naša zajednička je ideja da obilježavamo stradanja na Košarama, u Jasenovcu. Šta god bilo umijemo to da učinimo da uvijek budemo zajedno. Pred nama je težak period. Jeste li mogli da pretpostavite da jedan od najvećih vođa treba da ide u Hag? Naše je da se jedinstveno borimo za našu zemlju, da imamo više djece, da čuvamo ustav svoje zemlje. Hvala braći i sestrama sa KiM koji su došli u svoju zemlju.

Naša muka je uvijek i njihova muka. Hvala vam divni ljudi u Srbiji koji ste uvijek dobro razumjeli šta nam je činiti.
Prije 10 godina nismo imali ni vojsku, a vidjećete kako je imamo 22. aprila. Nismo lak plijen, mudri smo i pametni. Moramo da rastemo i razvijamo se da vojska napreduje i bude odvaraćajući faktor za svakoga. Nikad nećete pokoriti ovaj mali narod. Moja poruka vama je hoćemo mir nećemo sukobe ni sa kim, ali kažemo čuvaćemo Srbiju i kada kažemo šta su crvene linije ne pritiskajte, jer ćete vidjeti šta je Srbija i ne damo Srbiju. Hvala što ste došli u ovolikom broju, živjela Srbija – poručio je Vučić.

Državnoj ceremoniji obilježavanja prisustvuju i predsjednici vlada Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković kao i ministri u vladama Srbije i Srpske.

Iz Republike Srpske prisutni su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.

Na današnji dan navršile su se 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.

Sombor je bio jedan od prvih gradova gdje su pale bombe i izgubljeni ljudski životi.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This