„Spakovao ih u ranac i čekao prvi dan škole“ Dječak ubica lako otključao sef, pištolje imao kod sebe dva dana prije masakra

„Spakovao ih u ranac i čekao prvi dan škole“ Dječak ubica lako otključao sef, pištolje imao kod sebe dva dana prije masakra

Dječak-ubica (14) koji je 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ došao naoružan sa dva očeva pištolja i iz jednog od njih ubio devetoro učenika i radnika obezbjeđenja, oružje je iz očeve torbe uzeo dva dana ranije!

Kako se saznaje, istražitelji su otkrili da je očevu torbu sa šifrom otvorio još 1. maja i dva pištolja i municiju još toga dana prebacio u svoj ranac.

– Pištolje i municiju iz torbe je uzeo 1. maja i stavio ih u svoj ranac, koji je i na dan zločina imao na leđima. Njegov otac je pištolje imao u legalnom vlasništvu, ali svi do sada prikupljeni dokazi, uključujući i svjedočenje njegovog sina koji je masakr počinio, govore u prilog tome da oružje i municiju nije obezbjedio na zakonom propisan način – otkriva izvor blizak istrazi.

Kako se pisalo, maloljetni ubica, koji je putem videon linka saslušan kao svjedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, upravo zbog načina na koji je čuvao oružje, ali i zbog toga što je sina od 13 godina vodio u streljanu, ispričao je da je šifru torbe u kojoj su bili pištolji “lako provalio”.

– Šifra je bila 687 a kotači koji se okreću da bi se otvorila su već bili na 684. Treći niz sam zavrtio dva ili tri puta i ona se otvorila – navodno je priznao dječak ubica na saslušanju.

Pošto je otvorio torbu pod šifrom, pištolje je odnio u svoju sobu, spakovao ih u ranac i čekao prvi dan škole.

– Prvi radni dan je bila srijeda, 3. maj, jer su 1. i 2. maj neradni dani. Ostaje za sada misterija gdje su bili roditelji u danima praznika i koliko je dječak dugo bio sam u kući. Kamere koje su postavljene u stanu ne pokrivaju dovoljno dobro dio hodnika u kom je plakar u kom je bilo oružje – objašnjava isti izvor.

Podsjetimo, dečak ubica je tokom saslušanja potvrdio i da ga je otac vodio u streljanu i da je tamo “angažovao najboljeg instruktora da ga uči da puca”.

– Postoje dokazi da je otac bio ponosan kako dijete od 13 godina puca, snimao ga je i taj snimak pokazivao prijateljima – otkrio je izvor.

Navodno, dječak je tokom ispitivanja rekao da ga je otac u streljanu vodio “da bi popravili odnos”.

– Bio je ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške – navodno je rekao dječak ubica, piše Kurir.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This