Porodice ubijene djece u „Ribnikaru“ tužile dječaka ubicu i njegove roditelje

Porodice ubijene djece u „Ribnikaru“ tužile dječaka ubicu i njegove roditelje

– Članovi porodica ubijene djece u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ podnijeli su privatnu tužbu protiv dječaka-ubice (14) i njegovih roditelja, za naknadu nematerijalne štete.

Podnijeta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mjera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu je ukupno podnijelo 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodica ubijenih.

Tuženi su dječak-ubica (14), njegova majka i otac.

Prema ocu su privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

„Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđnja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica“, navodi izvor „Blica“.

Podsjetimo, protiv majke dječaka ubice je već podnijeta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana jedne porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

Ocu i majci dječaka ubice je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po prijedlogu porodica ubijenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ranije usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rješenje, koje za cilj ima da „obezbijedi“ sredstva kojima bi se isplatila naknada štete porodicama oštećenih, za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke dječaka ubice se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije saopštilo tužilaštvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo da li je učinila krivično djelo zlostavljanje i zapuštanje djeteta.

Dečak ubica je 18. jula saslušan kao svjedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti. Tada je govorio o tome na koji način je došao do oružja, ali i zbog čega je počinio zločin, navodi „Nova“.

Otac dječaka ubice se tereti da je obučavao sina da rukuje oružjem, da ga je vodio u streljanu, kao i da oružje kojim je dječak ubio vršnjake, nije držao po propisima.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This