Misterija smrti: Kako je Iva završila u Dunavu?!

Misterija smrti: Kako je Iva završila u Dunavu?!

Tijelo Novosađanke Ive Balog (27) nađeno je, poslije gotovo dvodnevne potrage, pored obale u Dunavu na području Starih Banovaca, juče oko 13.15, što je potvrdio Atila Balog, otac nesrećne djevojke.

Ipak, ostaje nejasno šta se Ivi dogodilo. Kako je nestala pred stotinama ljudi na žurki, na plaži u Novom Sadu, a završila u Dunavu oko 60 kilometara dalje, a da niko ništa nije primijetio.

Iva Balog je nestala u noći između petka i subote, oko 4 sata iza ponoći, na novosadskoj plaži Oficirac, a nađena je u nedelju oko 13 časova u Dunavu, oko 60 kilometara dalje nizvodno, ka Beogradu.

– Jeste, Iva je. Nažalost – rekao je kratko za Blic u telefonskom razgovoru neutješni Ivin otac.

Atila Balog je potom pozvan da identifikuje kćerku u Staroj Pazovi, gdje je tijelo nesrećne djevojke prebačeno po nalogu Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Još nije objelodanjeno pod kojim okolnostima i ko je našao tijelo Ive Balog. Kako se saznaje, poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Sjedala u plićaku, pričala sa momcima i nestala bez traga

Iva je poslednji put viđena na plaži Oficirac u Petrovaradinu, u noći između petka i subote oko 4 sata poslije ponoći, gdje je bila na žurki. Navodno je otišla da se okupa u Dunavu sa drugaricom.

Njena sestra Martina izjavila je da je to bila prva informacija koju su dobili o nestaloj Ivi. Potom je dobila informaciju da ju je drugarica ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubio trag.

– Navodno su je vidjela četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su sa njom i ona se uputila ka muzici, odnosno ka mjestu gdje se održavala žurka. Opisali su je do tančina – ispričala je Ivina sestra.

Posljednji razgovor sa strancem?

U medijima i po društvenim mrežama, što je i porodica potvrdila, pojavila se informacija kako je Iva posljednji put viđena u razgovoru sa jednim mladićem, strancem.

– Dobili smo informaciju da je vidio taj mladić koji je stranac, vjerovatno Amerikanac, te smo i njega tražili kako bismo dobili neku informaciju, ali bez uspjeha – rekla je Martina.

Porodica je apelovala na pomenutog muškarca da se javi kako bi se možda razjasnili detalji Ivinog nestanka. Ako je ova informacija tačna, on bi možda mogao da zna gdje se Iva uputila prije nego što je završila u Dunavu.

– Potpuno smo bili sluđeni, zato smo i molili sve ljude koji su bili na žurki da nam se jave kako bismo dobili bilo kakvu informaciju – ispričala je tada Martina.

Kako niko ništa nije vidio?

Ivina porodica tokom potrage nije isključivala mogućnost da se ona udavila, ali im je bilo čudno da to niko nije video.

– Koliko smo čuli, na toj žurki je bilo nekoliko stotina ljudi. Prosto nam je nevjerovatno da baš niko nije video da se neko davi. Nije mogla tek tako da nestane. Sigurno bi neko nešto čuo – rekla nam je tada Ivina sestra.

Njenu nadu i nadu porodice, prijatelja i sugrađana ugasio je poziv iz Policijske uprave Sremska Mitrovica koji su ih juče popodne obavijestili da su našli tijelo u Dunavu i pozvali ih da identifikuju Ivu.

Ipak, pitanje okolnosti smrti Ive Balog ostaje misterija. Kako je tek tako nestala naočigled nekoliko stotina ljudi?

(Blic)

CATEGORIES
Share This