„Idem u Brisel, da se borimo i izborićemo se!“

„Idem u Brisel, da se borimo i izborićemo se!“

Kaže i da građani ne treba da brinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovor sa predstavnicima „velike petorke“ bio težak i da za nas tu nije bilo lakih tema, ali da ne može da priča o detaljima, jer je, kako kaže, takav dogovor.

„Ali razumem se sve oko Kosova i Metohije, za nas je izuzetno teško. I sada nešto što bih rekao građanima, pošto ljudi misle da je to samo zbog Banjske. To je taktički bilo užasno za nas, donelo katastrofalne trenutne i višenedeljne ili višemesečne posledice“, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je, u strateškom smislu, njihov jedini cilj da na kraju Srbija prizna nezavisno Kosovo.

„Tako da, jel bi bio razlog Banjska ili bi bio razlog neki drugi, može nešto u tom taktičkom smislu da promeni, ali suštinski ta politika odnosa prema Srbiji koja je prisutna uvek ima prednosti, jer 22 od 27 zemalja EU, najmoćnije zemlje, su priznale nezavisnost Kosova i Sjedinjene Američke Države pogotovo, onda vam je jasno kako stvari stoje. Tako da, za nas tu nema lakih stvari, ali se nadam da ćemo uspeti da, i verujem ako to mogu da kažem i da umirim ljude, uspeti da pronađemo neki izlaz i da Srbija nastavi da gura, i ne samo dobrim putem, već čineći velike uspehe u svojoj ekonomiji i izgradnji infrastrukture, poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane“, rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel gde će tema biti Kosovo i Metohija i naglasio da veruje da će Beograd uspeti da pronađe izlaz da Srbija nastavi da gura, da istovremeno sačuvamo srž naše nacionalne politike i naših nacionalnih interesa.

Kaže i da građani ne treba da brinu.

„To je naš posao mi ćemo se izboriti“, rekao je Vučić i dodao da može da se desi da će i predsedica vlade Ana Brnabić po povratku iz Njujorka, u to vreme biti u Briselu, ali različitim povodom.

„Ja da nagrabusim oko Kosova, a ona nekim lepšim povodom“, rekao je predsednik i dodao da se razume da je sve oko KiM za nas teško.

„Naše je da se borimo i izborićemo se, da li je to prijatno, nije“, rekao je on.

Govoreći o sankcijama koje su pojedini predstavnici opozicije tražili da se uvedu predsedniku zbog događaja u Banjskoj, on je rekao da je to jedinstven slučaj u svetu da neko iz opozicije traži da budu uvedene sankcije protiv njihove zemlje.

„Jer kada uvodite sankcije protiv predsednika jedne zemlje, onda naravno pravite lošu reputaciju za zemlju, da će to da se odrazi i na investicije i na sve druge. Oni se strašno sekiraju sad što sankcija nema. Jer ne zna šta će sa sobom. Ali to je toliko neodgovorno, toliko neozbiljno. Toliko, ako mi dozvolite, antidržavni pristup i antinarodni pristup“, rekao je Vučić.

(Tanjug) Foto: Pink/screenshot

CATEGORIES
Share This