Beograd: Otvorena zgrada željezničke stanice, prisustvovali Vučić i Dodik

Beograd: Otvorena zgrada željezničke stanice, prisustvovali Vučić i Dodik

 

Dodik je u obraćanju na svečanosti poručio da prisustvuje velikoj pobjedi Srbije, srpskog naroda, ali i onog iz Republike Srpske.

On je istakao da su građani Republike Srpske ponosni na svaki uspjeh u Srbiji.

– Volimo da svjedočimo onome što se dešava, a to je novo lice Srbije koje je posljednjih decenija obezbijedio predsjednik Aleksandar Vučić sa svojim timom. To je Srbija koja je po volji i želji našeg naroda, a vjerujte i naroda koji živi u Srpskoj, koji je zagledan i voli Srbiju -rekao je Dodik.

On je istakao da se državnici kakav je Vučić cijene po tome šta ostave iza sebe, a u njegovo vrijeme je u Srbiji izgrađeno puno infrastrukturnih objekata.

Dodik je rekao da je ovo koncentracija napretka koji Srbija nije imala, a vjeruje da će veoma teško to dosegnuti u budućnosti, nažalost, i zbog globalnih problema.

Foto: Tanjug

– Važno je da Srbija ostane okupljena, da bude posvećena, da se drži Vučića. Ako je Srbija takva snažna i okupljena, onda je i Republika Srpska sigurna. Hvala vam za podršku koju smo imali – rekao je Dodik.

On je naveo da je dugo u rukovodstvu Republike Srpske i da je od mnogih predsjednika Srbiji imao tapšanje po ramenu, dok je Vučić obezbijedio po kojih sto miliona evra za Republiku Srpsku.

– Zbog toga imamo obavezu da kažemo hvala. Ovo je najbolji period naše saradnje i takva trebe da bude, puna razumijevanja. Želim svaki novi uspjeh Srbiji – rekao je Dodik.

Dodik je gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću poželio uspješne buduće projekte u podizanju standarda glavnog grada.

– To je jedini glavni grad koji je u našim srcima – rekao je Dodik.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je u obraćanju rekao da je ovo ne samo za Beograd, nego i za cijelu Srbiju istorijski važan projekat.

On je čestitao Beograđanima Dan oslobođenja od fašizma, navodeći da se ovaj projekat otvoren otvoren u čast slobode Beograda.

“Nova željeznička stanica podstrek za budući rad i napredak”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras na otvaranju novoizgrađene zgrade glavne željezničke stanice u Beogradu da je važno da ovo bude podstrek za budući rad, napredak i razvoj svih mjesta u Srbiji.

– Za nas je važno da se ponašamo odgovorno u budućnosti. Da sanjamo snove i prepoznajemo šta je budućnost – rekao je Vučić.

Vučić je podsjetio da su radovi na Prokopu počeli sedamdesetih, da je investirano ukupno 81,2 miliona evra, zajedno sa 15 miliona evra uloženih u staničnu zgradu.

– Zahvalan sam ljudima koji su dali nemjerljiv doprinos ideji stvaranja Prokopa i onoga što smo stvorili, a mi smo donosili važne i hrabre odluke koje su Srbiju vukle naprijed – rekao je Vučić.

On je napomenuo da je EU dala velike grantove i da se nada da će ih Srbija najpametnije iskoristiti.

– Krenuli smo da ponovo sve gradimo u novom zanosu strasti i ljubavi za vozovima, željeznicama, ali i svojom zemljom. To nas povezuje, povezuje gradove i sela i sve ljude. Mnogo toga ima da se radi u centralnoj Srbiji. Mislim da su to važne stvari – rekao je Vučić.

On je istakao da se radi na pruzi Niš-Brestovac, gdje će prosječna brzina biti 120 kilometara na čas, a da će do 200 kilometara na čas biti pruga od Novog Sada do Subotice, koja će biti gotova do kraja 2024. godine.

Vučić je posebno istakao i značaj održavanja Specijalizovane izložbe EKSPO-a 2027. godine za cijelu Srbiju, gdje će se okupiti mnogi prijatelji Srbije.

– To je izvrsna prilika za rast naše zemlje i da pokažemo naš talenat i mlade ljude koji su fantastični, obrazovani i pripremljeni za novo vrijeme. Želim da radimo još brže, još više i da donesemo nove rezultate našim građanima – rekao je Vučić.

Vučić je prethodno čestitao Beograđanima Dan oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, istakavši da je grad na taj veliki dan dobio prelijepu željezničku stanicu.

– Otvaramo zgradu u čast našeg slobodarskog grada – rekao je Vučić.

On je naveo da je zgrada nove željezničke stanice u Prokopu sa 6.250 metara kvadratnih na ponos svakog građanina Srbije, te dodao da će Beograd i Srbija biti potpuno drugačiji kada 2028. godine bude otvorena prva linija metroa.

Vučić i Dodik su prethodno obišli izložene fotografije radova, u pratnji premijera Srbije Ane Brnabić, kao i ministara u Vladi Srbije.

Srna

CATEGORIES
Share This