Tejtum odbio da se preda i produžio seriju protiv Majamija (VIDEO, FOTO)

Tejtum odbio da se preda i produžio seriju protiv Majamija (VIDEO, FOTO)

Košarkaši Bostona izbjegli su scenario LA Lejkersa, pa su u finalu Istočne konferencije smanjili protiv Majamija na 3:1, jer su noćas slavili sa 116:99.

Na taj način Nikola Jokić i njegov Denver moraće još malo da sačekaju na rivala u velikom finalu.

Finalna serija kreće 1. juna i Nagetsi mogu sasvim mirno da se spremaju za nju, bez previše razmišljanja o protivniku. Sigurno bi više odgovarao Majami jer u tom slučaju Denver ima prednost domaćeg terena, dok bi u slučaju epskog preokreta Bostona, Seltiksi počeli seriju na svom parketu.

U svakom slučaju, u Denveru će trljati ruke ako se ova serija dodatno produži zbog umora rivala, a Bostonu predstoji žestok rad ako želi da ovu seriju uvede u dramu.

https://twitter.com/NBA/status/1661210454956417024?s=20

Ima naznaka za to, pokazao je Boston uz 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija Džejsona Tejtuma. Džimi Batler je na drugoj strani bio standardan sa 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

https://twitter.com/NBA/status/1661208318902190080?s=20

Ipak, prvo ime susreta bio je Tejtum mji se razigrao u nastavku i donio preokret Seltiksima. Majami je  na poluvremenu vodio sa šest poena razlike, ali je superstar Bostona odlučio da se ne preda. Podatak da je poentirao ili asistirao u 40 poena Bostona od 66 postignutih u drugom poluvremenu jasno govori da je bio čovjek odluke.

Seltiksi su domaćini u petom meču koji je na programu u noći između četvrtka i petka.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This