Stotka košarkaša Srbije za Mundobasket

Stotka košarkaša Srbije za Mundobasket

Košarkaši Srbije plasirali su se na Svjetsko prvenstvo koje se u avgustu i septembru održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji, pošto su u posljednjem kolu grupe I savladali Veliku Britaniju sa 101:83.

Mučili su se “orlovi” skoro pune tri četvrtine, Britanci su držali budnim sve prisutne u dvoreni “Aleksandar Nikolić”, ali je kvalitet ipak ispivao na površinu. Momci Svetilava Pešića ipak su se uozbiljili u posljednjih dvanaestak minuta i pokazali Britancima ko je zemlja košarke bez obzira na čudne FIBA prozore u kojima se ne zna ko pije, a ko plaća.

“Orlovi” su krenuli odlično, imali 11 poena viška (26:15), ali su Britanci počeli da pogađaju iz svih pozicija i uspjeli da smanje razliku. Posebno je krenulo Kvina Elisa koji je do poluvremena postigao 12 poena, dok su među izabranicima Svetislava Pešića najraspoloženiji bili Marko Gudurić i Luka Mitrović.

Britanci su prijetili i u nastavku, ali ih je stao šut, a “orlovi” su se uozbiljili i priveli susret kraju onako kako su svi očekivali.

Gotovo perfektan meč odigrao je Aleksa Avramović koji je postigao 20 poena uz samo dva promšaja iz igre, Mitrović je dodao 15, a Filip Petrušev 12. Elis je postigao 18 poena za Britance.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This