Poznati fudbaler živio u luksuzu, sada okružen ubicama u zloglasnom zatvoru

Poznati fudbaler živio u luksuzu, sada okružen ubicama u zloglasnom zatvoru

Dani Alves završio je iza rešetaka zloglasnog zatvora Brians 1 zbog optužbi za silovanje.

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves proveo je svoju prvu noć iza rešetaka. Legendarni brazilski nogometaš završio je u zatvoru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a španjolski mediji prenose kako sad umjesto u raskošnoj vili, spava u ćeliji od 12-ak kvadrata.

Španjolci dodaju kako su ga španjolske vlasti pritvorile zbog mogućnosti bijega iz zemlje, a trenutačno se nalazi u jednom od najgorih zatvora u Kataloniji. Riječ je o ustanovi u kojoj su fizički napadi svakodnevica, zatvorenici se mlate jedni s drugima, a nisu rijetki ni napadi na čuvare. Španjolski mediji tvrde kako je sinoć bio “manji od makova zrna”.

Navodno u njemu kaznu služe samo najtvrđi kriminalci, a o kakvoj je instituciji riječ najbolje svjedoči činjenica da je 2019. godine jedan od zatvorenika probio zid svoje ćelije rukom kako bi proveo noć s drugim zatvorenikom.

https://twitter.com/partidazocope/status/1616498043045482499?s=20&t=2-uVoEjNk8zZRioz1mV6hQ

Optužen za silovanje

Koliko će Alves morati opstati u takvim uvjetima još se ne zna, ali sigurno je kako mu neće biti lako, osobito jer će ga tretirati kao silovatelja, a takvi se uz pedofile najgore provedu iza rešetaka te ustanove, pišu španjolski mediji.

REUTERS/Annegret Hilse

Alvesa terete za seksualni napad na djevojku na proslavi zadnjeg dana prošle kalendarske godine, navodno je neprimjereno dodirivao djevojku bez njezina pristanka, a ona je sve dva dana kasnije prijavila policiji. Brazilac i dalje odlučno poriče sve optužbe.

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1616531721507192841?s=20&t=_Cso74TXwdjnVFXSVo9mTg

(N1)

CATEGORIES
Share This