Poruka navijačima BiH iz Slovačke: Nema ulaznica za vas!

Poruka navijačima BiH iz Slovačke: Nema ulaznica za vas!

Fudbalski savez Slovačke saopštio je da će ulaznice za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine biti u prodaji od petka, 3. marta.

 

Utakmica 2. kola grupe J igra se 26. marta od 20.45 sati.

Navijači Bosne i Hercegovine zbog kazne koju je UEFA izrekla Fudbalskom savezu BiH nakon nemilih događaja na meču Lige nacija u Rumuniji, neće moći na tribine.

Slovaci su zbog toga odlučili da ulaznice prodaju samo za teritoriju svoje države, a iz inostranstva kupovina neće biti moguća (geoblokada).

Fudbalski savez Slovačke preporučio je navijačima “Zmajeva” da karte ne kupuju preko posrednika, s obzirom na to da bi im osiguranje moglo zabraniti ulazak na tribine.

– U prethodnim danima smo primili veliki broj upita naših navijača u vezi sa kupovinom ulaznica za drugu utakmicu kvalifikacionog ciklusa za plasman na EP 2024. godine. Ova utakmica će se odigrati u Bratislavi 26. marta protiv reprezentacije Slovačke. Ovim putem obavještavamo javnost da je zbog incidenata na posljednjoj utakmici UEFA Lige Nacija u Rumuniji, FSBiH kažnjen od strane Disciplinske komisije UEFA novčanom kaznom od 10.000 evra i zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u zvaničnim takmičenjima. Kako je ova utakmica prva zvanična utakmica u organizaciji UEFA, neće biti organizovan sektor za gostujuće navijače, niti će biti omogućena kupovina ulaznica za gostujuće navijače putem FSBiH – poručili su nedavno iz krovne kuće bh. fudbala.

“Zmajevi” će kvalifikacije otvoriti 23. marta domaćom utakmicom protiv Islanda na stadionu Bilino polje u Zenici (20.45 sati). Slovaci u prvom kolu u Trnavi dočekuju Luksemburg.

UNA

CATEGORIES
Share This