Pogledajte šta „Orlovima“ treba za prolazak dalje

Pogledajte šta „Orlovima“ treba za prolazak dalje

Reprezentacija Srbije je u drugom kolu grupe G Svjetskog prvenstva danas odigrala 3:3 s Kamerunom nakon što je vodila 3:1 pa su tako pokvarili odlične šanse za prolazak grupne faze. Pogledajte šta „Orlovima“ treba da bi prošli dalje.

Izabranici Dragan Stojkovića Piksija sada u svakom slučaju moraju pobijediti Švajcarsku u posljednjem kolu u petak ukoliko želi ići dalje.

Ukoliko Brazil danas pobijedi Švajcarsku, Srbija će sigurno proći grupu s pobjedom protiv Švajcarske u posljednjem kolu.

Ako Brazil i Švajcarska odigraju neriješeno, Srbiji u posljednjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švajcarske.

Kada bi Švajcarska pobijedila Brazil, Srbija bi osim pobjede protiv Švajcarske trebala i pomoć Kameruna koji bi morao pobijediti Brazil u posljednjem kolu.

Srbiji bi odgovarao i remi Kameruna i Brazila, ali bi u tom slučaju morala pobijediti Švajcarsku s velikom razlikom.

Postoji i nevjerovatan scenario da sve četiri ekipe u ovoj grupi završe na istom broju bodova ukoliko Brazil i Švajcarska danas odigraju neriješeno, a Srbija i Kamerun u posljednjem kolu upišu pobjede.

Podsjetimo, prvi kriterijim određivanja poretka u grupi je gol-razlika, onda broj postignutih golova pa onda međusobni susret.

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This