Orlovi nakostriješeni poslije meča sa Španijom: Selektor Danske se nada pobjedi, ali ističe novi kvalitet kod Piksijevih izabranika

Orlovi nakostriješeni poslije meča sa Španijom: Selektor Danske se nada pobjedi, ali ističe novi kvalitet kod Piksijevih izabranika

Reprezentacija Srbije danas od 18 sati nastavlja takmičenje u Ligi nacija, a protivnik je neugodna Danska, tim protiv kojeg su izabranici selektora Stojkovića završili takmičenje na Euru.

Mreže su u Minhenu mirovale, a “Orlovi” sigurno ne bi imali ništa protiv kad bi se tako završio i ovaj susret na Parkenu.

Danci su sve izanalizirali i primjetili kako je Dragan Stojković Piksi za samo dva mjeseca uspio da izmjeni selekciju, pa su zaključili da ih sad čeka mnogo borbenija ekipa. Uočili su u stručnom štabu Danske da sad nema individualaca, već da dres Srbije nose momci koji igraju za tim, a ne za sebe

Ove priče su došle i do selektora Stojkovića, koji spušta loptu na zemlju. Od ekipe očekuje da ponovi partiju kao protiv Španije.

– Španija jeste šampion Evrope, ali budite sigurni da i Danci ne zaostaju po kvalitetu. Neće biti lako, moraćemo da uložimo mnogo truda i borbe kako bi izvukli povoljan rezultat. Stari smo znanci, igrali smo dvije utakmice u posljednje dvije godine. Jednu prijateljsku smo izgubili upravo na Parkenu (3:0), a prije dva mjeseca je bilo 0:0 u Minhenu. Može se igrati protiv njih, ali kažem, uz oprez, jer eventualni kiksevi mogu biti skupo plaćeni – rekao je selektor Stojković.

Sve je jasno, Srbija je poslije sjajne partije protiv Španije u Beogradu otputovala u Dansku sa velikim optimizmom. Igrači su željni dokazivanja, a ovakve utakmice kao u Ligi nacija, u ovoj najjačoj grupi, idealna su prilika da pokažu koliko mogu. Svi igrači koji su bili u konkurenciji za meč sa Španijom na raspolaganju su selektoru Stojkoviću i za večerašnji duel na Parkenu.

– Danska je uvijek neugodan rival, igraju konstantno na velikim takmičenjima, imaju respektabilan sastav, ali to je veliki izazov za naše igrače. Došli smo u Kopenhagen da odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat – dodao je Stojković.

Strahinja Pavlović je i definitivno izrastao u strašnog defanzivca, a pored njega protivnički napadači baš i nemaju šansu. Pokazao je to Pavlović u četvrtak protiv Španije, ali i u Seriji A u dresu Milana. Dobre igre u kontinuitetu garantuje da će i napadači Danske biti u problemu.

– Protiv Španije smo pokazali da možemo. Pokazali smo da je za nas dres s državnim grbom svetinja. Puni smo samopouzdanja i želimo da i na Parkenu pokažemo dobru partiju i izborimo pozitivan rezultat. Svako od nas može da odgovori velikim izazovima koji su pred nama – rekao je Pavlović.

Optimizam u redovima Srbije vidjeli su i Danci. Njihov selektor Lars Knudsen kaže da je ovo jedna nova selekcija.

Lars Knudsen
FOTO: LISELOTTE SABROE/EPA

– Srbija je opasna reprezentacija, borbena, puna igrača koji su podređeni kolektivu, a ne prepušteni nekom individualisti. Namučili su Španiju, a priznaćete da nije lako njih dovesti u situaciju da ne znaju šta da rade i da ne mogu probiti odbranu rivala. Mi smo to sve izanalizirali, pa vjerujem da ćemo imati više sreće i da ćemo pobijediti – rekao je Knudsen.

Danska je u prvom kolu savladala Švajcarsku sa 2:0, pa bi nova tri boda bili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u grupi na kraju takmičenja.

fudbaleri Danske slave pogodak
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/EPA

S druge strane, i Srbija ima dosta motiva da na Parkenu osvoji cijeli plijen. Situacija u grupi bi se tada iskomplikovala i na neki način izabranici selektora Stojkovića bi napravili veliki korak ka borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Utakmica Danska – Srbija igra se večeras od 18 sati na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Agencije

CATEGORIES
Share This