Odbojkašice Srbije će pripreme odraditi u Republici Srpskoj (FOTO)

Odbojkašice Srbije će pripreme odraditi u Republici Srpskoj (FOTO)

Sedamnaest odbojkašica reprezentacije Srbije stiglo je na Pale gdje će do 28. jula obaviti osnovni dio priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine.

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković rekla je da je zadovoljstvo biti na Palama, da dolazi treći put i da im je ovdje uvijek lijepo.

Na spisku selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije Đovanija Gvidetija su tehničari Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Blokeri su Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić, a primači Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Pipreme će se obavljati u Sportsko-poslovnom centru Peki.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je akutelni prvak svijeta, vicešamion Evrope i nosilac bronzane medalje sa Olimpijskih igara 2021. godine, četvrti put dolazi na pripreme na Pale.

FOTO: FIBV
FOTO: FIBV

Evropsko prvenstvo biće održano od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji, a odbojkašice Srbije igraće u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2024. godine biće održan od 16. do 24. septembra u Kini.

Odbojkašice Srbije igraće u grupi A sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom,

CATEGORIES
Share This