Novak u osmini finala Vimbldona nakon preokreta protiv Popirina

Novak u osmini finala Vimbldona nakon preokreta protiv Popirina

Drugi nosilac i branilac finala na ovogodišnjem Vimbldonu plasirao se u drugu nedelju takmičenja u Londonu.

Novak je u meču trećeg kola „The Championships“-a posle seta zaostatka nadigrao Australijanca Alekseja Popirina (ATP #47) rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Poslednji susret dana na centralnom terenu trajao je tri časa i pet minuta, a Novak je posle sporijeg starta uspeo da se vrati u velikom stilu i zasluženo slavi protiv trinaest godina mlađeg rivala.

Novak je prvi set izgubio nakon pretrpljenog brejka u sedmom gemu u kojem je imao 30:15 na svoj servis. U nastavku nije uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa i Popirin stiže do 1:0.

U trećem gemu drugog seta Novak se suočio sa spašavanjem jedne brejk lopte. Nakon toga oduzeo je servis Australijancu, potvrdio brejk i poveo sa 4:1. Sa tom razlikom set je okončao u svoju korist i doneo izjednačenje, 1:1.

Sjajnog Novaka gledali smo u trećem setu. Odmah u uvodnom gemu je došao do brejka, a zatim i do 2:0. Prednost je sačuvao do kraja a u četvrtom setu nije bilo brejkova. Đoković je tajbrejk okončao u svoju korist za konačnu pobedu i plasman među 16 najboljih.

Protivnik srpskog tenisera u četvrtom kolu Vimbldona u ponedeljak biće Holger Rune (Danska, 15).

Fotografija: AP

CATEGORIES
Share This